default-image

Άλλος ένας θάνατος από μαγκάλι - Οι ειδικοί προειδοποιούν

Κρήτη
Άλλος ένας θάνατος από μαγκάλι - Οι ειδικοί προειδοποιούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεκρός μέσα στο σπίτι του εντοπίστηκε χθες το βράδυ στην Πόμπια της Μεσαράς ένας 65χρονος Γερμανός που είχε επιλέξει να ζει μόνιμα στην περιοχή για να έχει επαφή με τη φύση και ένα εναλλακτικό τρόπο ζωής, μακριά από τις πόλεις.

Το μαγκάλι που είχε για να ζεσταίνεται, ήταν όπως όλα δείχνουν η αιτία που ο άτυχος 65χρονος έχασε τη ζωή του. Το είχε ανάψει για να αντιμετωπίσει το κρύο που επικρατούσε, δυστυχώς όμως πιθανότατα δεν έλαβε τα μέτρα που έπρεπε για τον σωστό εξαερισμό του χώρου και αυτό αποδείχθηκε μοιραίο.

Τον 65χρονο εντόπισε νεκρό μια γειτόνισσά του, που ενημερώθηκε από το γιο του ο οποίος αναζητούσε τον πατέρα του για ώρες, δίχως να μπορεί να τον εντοπίσει. Η γυναίκα πήγε μετά από έκκληση του γιου του 65 χρονου στο σπίτι και αντίκρισε νεκρό τον άνδρα και δίπλα του το μαγκάλι να καίει κανονικά.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΕΚΡΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΝΑΘΥΜΙΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΜΑΓΚΑΛΙ

Για μια επικίνδυνη και άκρως θανατηφόρα συνήθεια, κυρίως στις περιπτώσεις που όποιος το χρησιμοποιεί δε γνωρίζει ακριβώς τι πρέπει να προσέχει έκαναν λόγο τόσο ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Ηρακλείου όσο και ο γιατρός του ΕΚΑΒ που όπως τόνισαν κάθε χρόνο καλούνται να αντιμετωπίσουν τέτοια περιστατικά που σχετίζονται με το μαγκάλι, κυρίως όταν αυτό χρησιμοποιείται ως μέσο θέρμανσης.

Καλός εξαερισμός και προσοχή ακόμη και στα πιο ανώδυνα συμπτώματα εξήγησαν ότι είναι οι σημαντικότερες προφυλάξεις που μπορούν να λάβουν όσο χρησιμοποιούν μαγκάλι επισημάνθηκε με νόημα, με το καμπανάκι του κινδύνου να χτυπάει δυνατότερα για τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, όπως τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News