default-image

Μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς» ο 29χρονος με τα τρομοπακέτα;

Μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς» ο 29χρονος με τα τρομοπακέτα;

Μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς» φαίνεται να είναι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 29χρονος με τα τρομοπακέτα που εστάλησαν στον πρώην Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, αλλά και σε άλλους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «ΛΑΒΡΑΚΙ» ΒΡΗΚΑΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ 29ΧΡΟΝΟΥ

Ο Εφέτης ειδικός ανακριτής κατά της τρομοκρατίας στο κατηγορητήριο που συνέταξε σε βάρος του αναφέρει πως εδώ και έναν χρόνο περίπου ο συλληφθείς μετέχει στην οργάνωση Πυρήνες  της Φωτιάς.

Την Τρίτη ο  29χρονος θα απολογηθεί για την κατηγορία που αφορά την αποστολή του φονικού φακέλου στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδημο. Στον νεαρό αποδίδεται και η αποστολή των οκτώ παγιδευμένων δεμάτων που εντοπίστηκαν στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου την άνοιξη του 2017.

Και μια μέρα αργότερα την Τετάρτη θα απολογηθεί για άλλες έξι κακουργηματικές πράξεις :  συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών για την πρόκληση κοινού κινδύνου, αλλά και κατοχή όπλων.Επιπλέον η δίωξη αφορά και τις κατηγορίες της πλαστογραφίας με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων, διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής από κοινού και κατ/επάγγελμα και διακίνησης ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την δίωξη, οι πράξεις αυτές «τελέστηκαν με τρόπο σε έκταση και υπό τις συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά τη χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν έναν πληθυσμό και να βλάψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές της χώρας».

«Εχοντας αποφασίσει ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση να σκοτώσεις τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδος και Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Λουκά Παπαδήμο, αφού είχες κατασκευάσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό τον απέστειλες εντός φακέλου προς τον προαναφερόμενο πρώην πρωθυπουργό προκειμένου με την έκρηξη που θα προκαλούνταν από την διάνοιξη του να του επιφέρεις τον θάνατο» αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

Πηγή: thetoc.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News