Ειδήσεις

Παρουσίαση του νέου Συνεργατικού Χώρου στο Επιμελητήριο

Ένας νέος συνεργατικός χώρος επιχειρηματικής ανάπτυξης πρόκειται να παρουσιαστεί στο στην οδό Κορωναίου 14 την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου και ώρα 5.30 το απόγευμα, στον 3ο όροφο.

Πρόκειται για το νέο Συνεργατικό Χώρο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης «Hub to Business- H2B». Στην παρουσίαση θα συμμετέχουν ως εκπρόσωποι των ιδρυτικών φορέων φορέων που υποστηρίζουν τη λειτουργία του νέου συνεργατικού χώρου οι:

1. Μανώλης Αλιφιεράκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου - Μανώλης Φραγκάκης, Α' Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου

2. Οδυσσέας Ζώρας, Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης

3. Σπύρος Αναστασιάδης, Πρόεδρος Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης

4. Γιώργος Παπαδουράκης, Πρύτανης ΤΕΙ Κρήτης

5. Νεκτάριος Ταβερνάκης, Πρόεδρος ΙΤΕ

6. Γιώργος Καρουζάκης, Αντιπρόεδρος Τεχνικών Σχολών Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Θα ακολουθήσει παρουσίαση του νέου Συνεργατικού Χώρου Επιχειρηματικής Ανάπτυξης «Hub to Business - H2B " - από τους:

κ. Αντωνία Σκαράκη, Founder & CEO AS Advertising

Δρ Μαρία Παπαδάκη, Επίκουρος καθηγήτρια, Managing Director at Dubai Centre for Risk & Innovation Management

Δρ Μιχάλη Καθαράκη, Διευθυντή Τεχνικών Σχολών Επιμελητηρίου Ηρακλείου

κ. Αρτέμη Σαϊτάκη, Διευθυντή Επιστημονικού & Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

Εν τω μεταξύ, την ίδια μέρα στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εσπερίδα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου με θέμα «Προκλήσεις και Ευκαιρίες στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο».

Στη διάρκεια της εσπερίδας:

1) θα γίνει ανταλλαγή απόψεων και σκέψεων για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που παρουσιάζει ο κλάδος του Ηλεκτρονικού Εμπορίου και

2) θα συζητηθούν οι προοπτικές εξέλιξης του κλάδου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό

3) θα παρουσιαστεί το πλαίσιο και οι συνθήκες λειτουργίας /ανάπτυξης μιας επιχείρησης ηλεκτρονικά

4) Στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του Επιμελητηρίου θα γίνουν επαφές και συναντήσεις δικτύωσης (Networking) με επιχειρήσεις της ψηφιακής οικονομίας, με επιτόπια ραντεβού που θα συντονίζονται από τις αντίστοιχες γραμματείες που θα βρίσκονται στο χώρο.

Παρόντες θα είναι επαγγελματίες μέλη του GR.EC.A., καθώς επίσης και τοπικοί επιχειρηματίες μέλη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου με δραστηριότητα σχετική με το Ηλεκτρονικό εμπόριο, και την ψηφιακή οικονομία, ώστε οι συμμετέχοντες να συνομιλήσουν μαζί τους σε προσωπικό επίπεδο.

· Βιογραφικά στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με τους εισηγητές και τους συμμετέχοντες μπορείτε να βρείτε στο Link: https://goo.gl/2RBo2H

· Τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου-G.R.E.C.A. υποστηρίζουν οι: OTE Academy και ELTRUN

· Η Εσπερίδα τελεί υπό την Ευγενική Χορηγία της Phaistos Networks

Όσον αφορά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ecommerce Fundamentals", η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Το Επιμελητήριο Ηρακλείου και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου GR.EC.A., σε συνεργασία με την OTEAcademy και με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ELTRUN διοργανώνουν για πρώτη φορά στο Ηράκλειο Κρήτης το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο "Ecommerce Fundamentals".

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί 20 & 21 Οκτωβρίου 2017 στο Ηράκλειο και θα φιλοξενηθεί στο νέο συνεργατικό χώρο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, Hub to Business H2B (Κορωναίου 14, Ηράκλειο), που δημιούργησε το Επιμελητήριο Ηρακλείου, το οποίο υποστηρίζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με τη Phaistos Networks.

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το "Ecommerce Fundamentals" δημιουργήθηκε για να καλύψει την αυξανόμενη ανάγκη υφιστάμενων και νέων επιχειρήσεων που είτε δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο είτε σχεδιάζουν να επεκτείνουν τη δραστηριότητα τους σε αυτό. Το διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ως στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευση των επαγγελματιών και των στελεχών τους στα βασικά θέματα που χρειάζεται να γνωρίζουν προκειμένου να πραγματοποιήσουν σωστά και αποτελεσματικά το πρώτο κρίσιμο βήμα στο eCommerce.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ

· Επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες εμπορικών επιχειρήσεων που θέλουν να επενδύσουν ή να αναπτύξουν το ηλεκτρονικό τους κατάστημα

· Επαγγελματίες και στελέχη επιχειρήσεων

· Διαχειριστές ηλεκτρονικών καταστημάτων

· Όσους θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στο eCommerce

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποίηση από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν - ELTRUN.

ΚΟΣΤΟΣ

Το κόστος για τα μέλη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου ανέρχεται στα 196 ευρώ μετά από έκπτωση 30% που εξασφάλισε το Επιμελητήριο για τα μέλη του (αρχικό κόστος 280 ευρώ).

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι δομημένο σε δυο βασικούς πυλώνες:

1. Επιχειρηματικός σχεδιασμός, Νομικό πλαίσιο, Τεχνική υλοποίηση και λειτουργία του e-Shop

2. Ηλεκτρονική προώθηση και διαφήμιση, Analytics και τα Social Media

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου

· Δημιουργία business plan και ορισμός KPIs για εγγυημένη επιτυχία, (Εισηγητής: Πέτρος Αρουκάτος, Ιδρυτής, DigitalUp)

· Τι πρέπει να γνωρίζω για το νομικό πλαίσιο; (Εισηγήτρια: Αλεξάνδρα Βαρλά, Δικηγόρος, FILOTHEIDIS & PARTNERS)

· E-commerce Logistics - Fashion Case Study, (Εισηγητής: Σωτήρης Συρίγος, Managing Director, Logika)

· Β2Β Ηλεκτρονικό εμπόριο: Πρακτικές λύσεις και πετυχημένες εφαρμογές, (Εισηγητής: Θανάσης Πετμεζάς, Γενικός Διευθυντής, CosmoONE, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. GR.EC.A.)

· Human-Centric Experience ως παράγοντας που διαμορφώνει την καλύτερη τιμή για τον e-καταναλωτή, (Εισηγητής: Θωμάς Πούτας, Account Manager, BestPrice.gr)

· 10 Things to Watch in eCommerce, (Εισηγητής: Νίκος Βαρβαδούκας, Director of Marketing & eCommerce, CosmosSport)

Σάββατο 21 Οκτωβρίου

· E-Commerce & Export Strategy Marketing: 5 βήματα για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας, (Εισηγητής: Αλέξανδρος Κοκόλης, Digital Marketing Strategist & Google AdWords Expert, SEM Wizard)

· Metrics & data: η σημασία τους για την e-επιχείρηση, (Εισηγητής: Κώστας Μάντζιαρης, Managing Director, Isobar & IProspect Greece)

· Εντάσσοντας το e-mail marketing στην συνολική στρατηγική, (Εισηγήτρια: Σοφία Αναδιώτου, Business Development Manager & eBusiness Consultant, Convert Group)

· Affiliate Marketing 101: A quick guide to successful affiliate programs, (Εισηγητής: Γιώργος Σωτηρόπουλος, Co-founder & Client Services Director, Linkwise)

· Η σημασία του usability στην αύξηση των πωλήσεων, (Εισηγήτρια: Μαριάννα Σκιαδά, UI/UX Specialist και Υποψήφια Διδάκτωρ στο Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν - ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών)

· Γιατί να επενδύσω στο ηλεκτρονικό Εμπόριο σήμερα; Ανάπτυξη αξιόπιστων e-shop και ενίσχυση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, (Εισηγήτρια: Δρ. Κατερίνα Φραϊδάκη, eCommerce Coordinator, ELTRUN, Μέλος Δ.Σ., GR.EC.A.)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει διάρκεια 16 ωρών και θα πραγματοποιηθεί σε 2 ημέρες.

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

Οι εισηγητές είναι καταξιωμένα και πετυχημένα στελέχη της αγοράς που διαθέτουν πλούσια εμπειρία και τεχνογνωσία.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με : 1) ΟΤΕΑCADEMY τηλ: 210 6114453, email : ediaman@oteacademy.gr 2) ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ τηλ: 2810 302733, email: katharak@katartisi.gr 3) Εγγραφές Εδώ https://goo.gl/DLY52f»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια