default-image

Σοκ στην Αυστρία από το πρώτο exit poll: Δεύτερη η ακροδεξιά

Κόσμος
Σοκ στην Αυστρία από το πρώτο exit poll: Δεύτερη η ακροδεξιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκ έχουν προκαλέσει στην Αυστρία, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη το πρώτο exit poll από τις βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα στη χώρα, αφού φαίνεται να «βγαίνει» δεύτερο κόμμα αυτό των ακροδεξιών.

Εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις των exit poll, τότε δεν αποκλείεται να δούμε την επόμενη περίοδο έναν κυβερνητικό συνασπισμό με τη συμμετοχή της ακροδεξιάς, και τον επικεφαλής της Χανς-Κρίστιαν Στράχε στη θέση του αντικαγκελάριου.

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων σύμφωνα με το πρώτο exit poll:

Λαϊκό Κόμμα 30,2 %

Κόμμα της Ελευθερίας 26,8 %

Σοσιαλδημοκράτες 26,3 %

H Nέα Αυστρία 5,3%

Πράσινοι 4,9 %

Η πρώτη πρόβλεψη για τις έδρες:

Austria: Seat prediction (SORA exit poll): PILZ enters parliament for the first time.#nrw17 #Wahl17 #orfwahl17 pic.twitter.com/zVun1n6AAu

— Europe Elects (@EuropeElects) October 15, 2017

Ειδικότερα, εάν επιβεβαιωθούν τελικώς τα exit poll, ο κ. Κουρτς θα έχει το δικαίωμα να δοκιμάσει πρώτος να σχηματίσει κυβέρνηση και να γίνει καγκελάριος. Το κόμμα της Ελευθερίας θα μπορούσε να συμμετάσχει ως κυβερνητικός εταίρος ή ακόμη και να δοκιμάσει να σχηματίσει το ίδιο κυβέρνηση εάν ο Κουρτς αποτύχει στις δικές του διαπραγματεύσεις. Εναλλακτικά, θα μπορούσε να δοκιμάσει να συμφωνήσει σε μια συνεργασία με τους Σοσιαλδημοκράτες κάτι που προς το παρόν εμφανίζεται δύσκολο.

Οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης μπορεί να διαρκέσουν εβδομάδες ή ακόμη και μήνες.

Πηγή: thetoc.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News