Ειδήσεις

Μάθημα για δύο ώρες στο σχολείο Βαγιωνιάς και μετά... σπίτι

Κωμικοτραγικές καταστάσεις με 31 μαθητές από τα γύρω χωριά που φοιτούν στο σχολείο να δέχονται μία απίστευτη ταλαιπωρία - Δείτε το βίντεο

Τι κι αν κάποτε μεσουρανούσε από άποψη κτιριακών εγκαταστάσεων και πληθώρας εκπαιδευτικού προσωπικού; Το Γυμνάσιο Βαγιωνιάς του Δήμου Γόρτυνας καταρρέει μέρα με τη μέρα.

Στο προσκήνιο αυτή τη φορά κωμικοτραγικές καταστάσεις, με τους 31 μαθητές από τα γύρω χωριά που φοιτούν στο σχολείο να δέχονται μία απίστευτη ταλαιπωρία… Από την ώρα που στις 11 Σεπτεμβρίου χτύπησε για πρώτη φορά φέτος το κουδούνι του σχολείου, οι φιλόλογοι παραμένουν άφαντοι, όπως και άλλοι εκπαιδευτικοί, για παράδειγμα καθηγητές Αγγλικών και Θεολογίας.

Δεν είναι λίγες ημέρες που οι μαθητές του Γυμνασίου Βαγιωνιάς προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου, κατηγορώντας την Περιφερειακή Εκπαίδευση Κρήτης για εμπαιγμό και πως οι υποσχέσεις για κάλυψη βασικών θέσεων εκπαιδευτικών παρέμεναν στα λόγια.

Συνολικά μέχρι σήμερα, οι μαθητές και των τριών τάξεων προσπαθούν να κάνουν μάθημα με 5 συνολικά καθηγητές, κάθε εβδομάδα που περνάει χάνουν 43 ώρες μαθημάτων, ενώ τα παιδιά αναγκάζονται να πηγαίνουν για 2 μόνο ώρες στο σχολείο και μετά να επιστρέφουν σπίτι τους.

Πάντως, ο Γυμνασιάρχης του σχολείου κ. Νικήτας Ξηρουχάκης, επιβεβαίωσε την πληροφορία που θέλει την Περιφερειακή Εκπαίδευση Κρήτης να δεσμεύτηκε για την κάλυψη των θέσεων μέχρι τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου.

Σε αντίθετη περίπτωση… οι μαθητές είναι αποφασισμένοι για λουκέτο στο σχολείο!

ΟΙ 31 μαθητές όμως δεν έρχονται αντιμέτωποι μόνο με τις τραγικές ελλείψεις των καθηγητών, καθώς κάνουν μάθημα σε σχολείο - φάντασμα, με απαρχαιωμένες κτιριακές εγκαταστάσεις.

Δείτε το βίντεο και το ρεπορτάζ:

Το κτίριο παραμένει στην ίδια κατάσταση από το 1975, με ρωγμές σε κολόνες που στηρίζουν το ταβάνι αλλά και σε τοίχους με τους σοβάδες να πέφτουν. Σπασμένα παράθυρα, σκουριασμένες μπασκέτες και απαγορευτικές αθλητικές εγκαταστάσεις για τους μικρούς μαθητές, αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί.

Ο δήμαρχος Γόρτυνας, ο οποίος έχει ενημερωθεί για την κατάσταση, υποσχέθηκε παρεμβάσεις το επόμενο διάστημα, ενώ υπενθύμισε την αξιοποίηση κονδυλίου ύψους 120.000 ευρώ για δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια