Ειδήσεις

«Ταφόπλακα στον ΕΝΙSΑ βάζει η Κυβέρνηση»

"Η μετακίνηση του ENISA από το Ηράκλειο θα έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις σε επιστημονικό, οικονομικό, πολιτισμικό και κοινωνικό επίπεδο", δηλώνει ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης για την μεταφορά του ENISA από το Ηράκλειο στην Αθήνα.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Φρούδες αποδείχτηκαν, για άλλη μια φορά, οι πρόσφατες βαρύγδουπες πανηγυρικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού και των μελών της Κυβέρνησης (20-21 Σεπτεμβρίου 2017) στο Αναπτυξιακό Συνέδριο ότι η Κρήτη «αποτελεί παράδειγμα παραγωγικής ανασυγκρότησης» και ότι είναι «πρωταγωνιστής της ανάπτυξης».

Κατά την προσφιλή της τακτική, η Κυβέρνηση απαξιώνει τα πάντα! Αυτή τη φορά, θύμα της είναι το Ηράκλειο, η έρευνα και ο ENISA!  

Μετά από έγκρισή του κ. Σπίρτζη, το ΔΣ του ΕΝΙSΑ (Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια των Δικτύων και των Πληροφοριών) αποφάσισε τη μεταφορά της θέσης του Εκτελεστικού του Διευθυντή στην Αθήνα. Ήδη, είχε προηγηθεί η έγκριση της μεταφοράς προσωπικού του Οργανισμού στην Αθήνα.

Επισημοποιείται, έτσι, η μεταφορά του Οργανισμού από το Ηράκλειο στην Αθήνα. Η αδιαφορία της Κυβέρνησης, καθώς και η προχειρότητα και αφέλεια με την οποία αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα οδηγούν σε φυγή έναν σημαντικό Οργανισμό για το Ηράκλειο και τη χώρα μας.

Η μετακίνηση του ENISA από το Ηράκλειο θα έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις σε επιστημονικό, οικονομικό, πολιτισμικό και κοινωνικό επίπεδο.

Η ύπαρξη του ως Ευρωπαϊκό κέντρο εμπειρογνωμοσύνης για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και ως διεθνή δημόσιο οργανισμό έχει όχι μόνο συμβολική αξία για την Κρήτη, αλλά, παράλληλα, έχει και ουσιαστική αξία: η συνεργασία του με επιστημονικούς φορείς της Κρήτης (Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ, ΙΤΕ, κλπ) συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της έρευνας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Η Κυβέρνηση με λόγια … φέρνει ανάπτυξη, με έργα … φέρνει ανεργία, εγκατάλειψη και τη φυγή Οργανισμών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια