Ειδήσεις

Μετά τον τριπλασιασμό των δημοτικών τελών, οι μειώσεις

Ενάμιση χρόνο και πλέον μετά τον τριπλασιασμό των δημοτικών τελών στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου και με σημαντικές αυξήσεις και για τους δημότες του Ηρακλείου από τη Λότζια

Μετά την οικονομική επιβάρυνση χιλιάδων δημοτών Ηρακλείου μέσω των δημοτικών τελών και το σημαντικό οικονομικό "χτύπημα" στην Επιχειρηματικότητα στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου, όπου επιχειρηματίες έκαναν λόγο για μεγάλη αδικία σε βάρος τους, η Λότζια προσανατολίζεται σε μειώσεις των δημοτικών τελών από το 2018 για όλους.

Αυτό δήλωσε ο Γιώργος Καραντινός, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει προς το παρόν, το ποσοστό της μείωσης των δημοτικών τελών.

Εφόσον η πρόταση με τη μείωση των δημοτικών τελών λάβει το πράσινο "φως" από την οικονομική επιτροπή, τότε το επίμαχο θέμα θα οδηγηθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση για τη μείωση στο οικιακό τιμολόγιο από 0.85 ευρώ το τετραγωνικό προτείνεται να διαμορφωθεί 0,78 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών είχε το μεσημέρι συνάντηση με τον Σύνδεσμο Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων στη ΒΙΠΕ, με τον ίδιο να δεσμεύεται ότι θα δρομολογήσει λύση στα αιτήματά τους.

Και η Πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, περιγράφοντας με μελανά χρώματα τους αβάσταχτους φόρους και τα τέλη φωτιά τα οποία προκαλούν οικονομική ασφυξία στον χώρο της εστίασης.

Σύμφωνα με την κ. Αντωνακάκη, ο αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα εισηγηθεί μείωση κατά 10% στα τέλη για τα τραπεζοκαθίσματα.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια