Ειδήσεις

Φορτισμένη η ατμόσφαιρα στη δίκη για το διπλό φονικό (vid)

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης η δίκη για το μακελειό στον Προφήτη Ηλία

Με την κατάθεση του πατέρα του άτυχου Πρίαμου Ξυδάκη ξεκίνησε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, για το μακελειό στον Προφήτη Ηλία τον Ιούνιο του 2012, με θύματα δύο άντρες, τον 34χρονο Πρίαμο και τον Μανώλη Σταυρουλάκη που βρισκόταν στο καφενείο και η σφαίρα τον χτύπησε θανάσιμα.

Τόσο έξω όσο και μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο του Ηρακλείου τα αστυνομικά μέτρα ήταν δρακόντεια για την αποφυγή επεισοδίων τόσο κατά την είσοδο και την  έξοδο των κατηγορουμένων όσο και κατά τη διάρκεια της δίκης, με φόντο την οργή συγκεντρωμένων που επιτέθηκαν φραστικά στους κατηγορούμενους που τους έβαλαν από διαφορετικές εισόδους μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο.

Ο πατέρας του 34χρονου μίλησε για το γιο του, που ήταν αγαπητός και άνθρωπος κατά της βίας, αλλά και ότι την ίδια μέρα σε ένα γλέντι που ο ανήλικος γιος του 53χρονου κρεοπώλη, που πυροβόλησε και σκότωσε το γιο του, είχε αφοπλιστεί από τον άτυχο Πρίαμο προκειμένου να σταματήσει τη ρίψη άσκοπων πυροβολισμών.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΙΚΗ ΦΟΝΙΚΟΥ: ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΑΔΕΡΦΙΑ

«Αυτό που έγινε είναι ουσιαστικά μια συνέχεια και άλλων  επεισοδίων σε βάρος κατοίκων του Προφήτη Ηλία. Κάναμε ότι μπορούσαμε για να μην συμβεί κακό στον τόπο μας και τελικά έγινε σε μας. Ήταν κάτι οργανωμένο, ήξεραν τι ήθελαν να κάνουν».

Συναισθηματικά φορτισμένη κατέθεσε σήμερα ενώπιων του δικαστηρίου και η σύζυγος του Πρίαμου Ξυδάκη, που θέλησε να μιλήσει για τον χαρακτήρα του συζύγου της, αλλά και τα τηλεφωνήματα που λάμβανε από την οικογένεια των κατηγορουμένων.

Είχε δεχθεί τηλεφωνήματα. «Ο Πρίαμος δεν ήθελε να έχει σχέση μαζί τους, ούτε καν να τους μιλάει. Ο λόγος ήταν η συμπεριφορά τους και μια σειρά ακόμη περιστατικών που είχαν προκαλέσει».

Τρίτη και τελευταία για σήμερα κατέθεσε η κόρη του άτυχου Σταυρουλάκη - του 64χρονου - ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα από σφαίρα ενώ καθόταν στο καφενείο του χωριού.

Με πόνο και οργή μάλιστα απαντώντας σε ερώτηση συνηγόρου υπεράσπισης κατηγορουμένου για το αν πιστεύει ότι θα γινόταν το μακελειό, αν ο Πρίαμος Ξυδάκης, δεν πήγαινε στο σημείο, η ίδια ήταν αποστομωτική: «Αν δεν ήταν οι κατηγορούμενοι και η οικογένειά τους στο χωριό, δε θα γινόταν τίποτα».

Η διαδικασία θα συνεχιστεί στις 19 Οκτωβρίου με την εξέταση και των υπόλοιπων μαρτύρων, με τους δικηγόρους ωστόσο να δηλώνουν ικανοποιημένοι από το κλίμα κάτω από το οποίο πραγματοποιείται η δίκη και είναι μήνυμα όπως επισημάνθηκε για τον νομικό πολιτισμό και απάντησε σε όσους πίστευαν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να επιτευχθεί.

Σχόλια