Ειδήσεις

«Καμπάνα» 6 ετών στα 2 αδέλφια για την ένοπλη επίθεση

Μειώθηκε στο Εφετείο η ποινή για τα δύο αδέλφια, τα οποία δικάζονταν - σε δεύτερο βαθμό - για την ένοπλη επίθεση σε βάρος δύο ανδρών

Μειώθηκε στο Εφετείο η ποινή για τα δύο αδέλφια, τα οποία δικάζονταν - σε δεύτερο βαθμό - για την ένοπλη επίθεση σε βάρος δύο ανδρών - συγγενών μεταξύ τους -, η οποία είχε σημειωθεί τον Αύγουστο του 2010, στην Εθνική Οδό Ηρακλείου - Μοιρών.

Τα αδέλφια είχαν καταδικαστεί αμφότερα από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε ποινές κάθειρξης 18 ετών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον των δύο ανδρών (θείος και ανηψιός), αλλά και αστυνομικών που είχαν σπεύσει στο σημείο.

Την Τετάρτη, ωστόσο, στο δικαστήριο, οι δύο πλευρές δήλωσαν ότι οι μεταξύ τους σχέσεις έχουν βελτιωθεί κι ότι τα «έχουν βρει». Τελικά, το δικαστήριο μετέτρεψε τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του θείου και του ανηψιού σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη (σε βάρος του θείου) και σε επικίνδυνη σωματική βλάβη (σε βάρος του ανηψιού).

Επίσης, οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον των αστυνομικών. Τελικά, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο επέβαλε στα δύο αδέλφια συνολική ποινή κάθειρξης 6 ετών, η οποία μετατράπηκε προς 5 ευρώ ημερησίως.

Τέλος, σημειώνεται ότι στο εδώλιο κάθισε μόνο ο ένας εκ των δύο αδερφών. Ο έτερος είναι έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα, καθώς εκτίει ποινή κάθειρξης για γνωστή υπόθεση ληστειών που είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη της Κρήτης πριν από λίγα χρόνια.

Σχόλια