default-image

Ρίγη συγκίνησης στο "Γεντί Κουλέ" για τον Γκέραρντ

Ποδόσφαιρο
Ρίγη συγκίνησης στο "Γεντί Κουλέ" για τον Γκέραρντ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα σε φορτισμένη ατμόσφαιρα με την συγκίνηση να είναι έκδηλη, πραγματοποιήθηκε απόψε η εκδήλωση της ΠΑΕ ΟΦΗ προς τιμήν του Ευγένιου Γκέραρντ.

Ο ίδιος δεν μπόρεσε να δώσει το παρών, όμως οι φίλαθλοι φώναξαν ρυθμικά το όνομα του, αποθεώνοντας τον άνθρωπο που οδήγησε τον ΟΦΗ σε ένδοξες στιγμές.

Η συγκίνηση κορυφώθηκε τη στιγμή της μετονομασίας της θύρας 9, που πλέον είναι αφιερωμένη στον μεγάλο Ολλανδό με το όνομα θύρα «Ευγένιος Γκέραρντ». Μάλιστα, έχει τοποθετηθεί μια μαρμάρινη επιγραφή που αναφέρει: «Κερκίδα 9. Δόξα και τιμή στον άνθρωπο μας, Ευγένιο Γκέραρντ. Σε ευχαριστούμε για την συνολική του προσφορά».

Εκ μέρους της οικογένειας την τιμητική πλακέτα παρέλαβαν οι γιοι του, Μανόλης και Μηνάς Παπαδάκης, έντονα συγκινημένοι καθώς δε μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους.

Ο πρώτος τόνισε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους του Μίστερ που δε μπόρεσε να είναι εδώ. Αγάπησε τον τόπο αυτόν, αγάπησε τον ΟΦΗ και είναι πλέον Κρητικός και όχι Ολλανδός. Αγάπησε την ομάδα και αγαπήθηκε. Ευχαριστούμε τον κ. Τσάλο και τη διοίκηση του ΟΦΗ. Αυτή τη στιγμή τα λόγια βγαίνουν δύσκολα».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε σε γιγαντοοθόνη και ένα εκπληκτικό βίντεο-αφιέρωμα για τον Ευγένιο Γκέραρντ.

Από κει και πέρα, τιμήθηκαν οι άμεσοι συνεργάτες του εκείνη την εποχή Άρης Βασιλείου και Γιώργος Παρασύρης. Η ΠΑΕ ΟΦΗ τίμησε και τη μνήμη του Θόδωρα Βαρδινογιάννη, με τον άλλοτε πρόεδρο Γιάννη Παπαματθαιάκη να παραλαμβάνει την πλακέτα.

Ξεχωριστή ήταν η βράβευση για την ομάδα του 1987, που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδα, με τους Βλαστό, Γιάννη Μαρινάκη, Ανδρεανίδη και Καργιώτη να δίνουν το παρών.

Η βράβευση-έκπληξη της βραδιάς αφορούσε τον υπάλληλο της ΠΑΕ, Μανόλη Τζιρίτα, που 36 χρόνια τώρα προσφέρει της υπηρεσίες του.

Στο φινάλε του τελετουργικού παρουσιάστηκε η ομάδα για την ποδοσφαιρική σεζόν 2017-18 και οι φανέλες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News