Ειδήσεις

Ζωή κορώνα- γράμματα: Βρέφος σε μηχανή πάνω σε καθισματάκι

Το γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία γυναίκας που ενώ βρίσκεται πάνω σε μηχανή, κρατάει το μωρό της στο βρεφικό καθισματάκι

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες η φωτογραφία γυναίκας που ενώ βρίσκεται πάνω σε μηχανή, κρατάει το μωρό της στο βρεφικό καθισματάκι ,αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις και θέτοντας τη ζωή του βρέφους ευθύς αμέσως σε κίνδυνο.

Και ενώ έχουν γραφτεί τόσα πολλά και έχει χυθεί τόσο μελάνι για τις ανθρώπινες τραγωδίες, τις οικογένειες που ξεκληρίζονται , τους ανθρώπους που παθαίνουν χρόνιες σωματικές βλάβες από τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα, με πρώτο και καλύτερο αίτιο τους δρόμους και τα χάλια τους, πρέπει και εμείς ως ενήλικες, κάποια στιγμή να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να πούμε ως εδώ.

Να ρίξουμε λίγο "νερό στο κρασί" μας και να αναλογιστούμε μέχρι που μπορούν να φθάσουν τα όρια της υπευθυνότητας μας ως άνθρωποι αλλά και ως γονείς.

Και αν δε θέλουμε να σκεφτούμε τη δική μας ζωή ας αναλογιστούμε των παιδιών μας.

Και δεν πιστεύω ότι υπάρχει γονιός που θέλει να βλάψει το παιδί του. Υπάρχουν όμως γονείς που δεν παίρνουν σοβαρά κάποια πράγματα και ενδεχομένως δεν μπορούν να σκεφτούν και τις συνέπειες που ίσως αποβούν ολέθριες για τις οικογένειες τους.

Γιατί σίγουρα, η γυναίκα αυτή στη Μυτιλήνη ,την οποία έβγαλαν φωτογραφία, την ανέβασαν στο Facebook με 2000 τουλάχιστον κοινοποιήσεις που ακολούθησαν, σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε το αγγελούδι που πρόσφατα αντίκρισε το φως της ζωής και βρισκόταν στο καθισματάκι να πάθει το παραμικρό.

Όμως τα όσα καταγράφονται στην επίμαχη φωτογραφία δεν μπορούν να μείνουν ασχολίαστα και σίγουρα προκαλούν οργή.

Τι να πει κανείς, για τη γυναίκα  που θέτει σε κίνδυνο την ζωή της καθώς δεν φορά κράνος; Και τι να πει για το μωράκι στο βρεφικό καθισματάκι.

Ο χαρακτηρισμός εγκληματικός στην προκειμένη περίπτωση ταιριάζει απόλυτα. Μια λάθος στροφή, μια απροσεξία κάποιου άλλου οδηγού και η κούρσα αυτή ίσως να είχε άλλη κατάληξη.

Το μωράκι σίγουρα είχε "Άγιο" χθες και χρόνια μπροστά του, όσο για τη συγκεκριμένη γυναίκα θα πρέπει να συνειδητοποίησε τη λάθος κίνηση της μετά από όλο αυτό το σάλο και να μην επιτρέψει ξανά στον εαυτό της να πέσει σε ένα τέτοιο απαράδεκτο ατόπημα.

Η επίμαχη φωτογραφία, τραβήχτηκε την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία στο Facebook. Όπως διαβάζουμε στο κείμενο που τη συνοδεύει, ειδοποιήθηκε η αστυνομία αμέσως, αλλά εκείνη αρνήθηκε να επέμβει δηλώνοντας πως «δεν μπορεί να κάνει κάτι».

Πάντως η φωτογραφία έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων με κάποιους χρήστες κοινωνικών δικτύων να κατακεραυνώνουν τον οδηγό και τη γυναίκα που επιβαίνει στο μηχανάκι για ανεύθυνη συμπεριφορά και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, και άλλους να αναφέρουν ότι μπορεί απλά να επρόκειτο για κάποια ανάγκη.

Η καταγγελία που σαρώνει το facebook:

«Tην Παρασκευή 08/09/2017 κοινοποιήθηκε η παρακάτω φωτογραφία. Η αστυνομία της Μυτιλήνης ειδοποιήθηκε κ η απάντηση τους ήταν «δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι»!

Εάν δεν μπορεί η αστυνομία ποιος μπορεί; κάποιος πρέπει να μάθει στον κάθε ανεύθυνο γονιό ότι η οδική συμπεριφορά τους μπορεί να είναι θανάσιμη. Απαράδεκτη η απάντηση από τις αρχές. Κοινοποιήστε μήπως τουλάχιστον έτσι ντραπούν οι γονείς και σταματήσουν να το κάνουν! Οι αρχές μέχρι να αποφασίσουν να κάνουν κάτι ίσως να είναι αργά»!

Β.Μ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια