Ειδήσεις

Στόχος εμπρηστών ο ιερός ναός Αγίων Αποστόλων

Στόχος εμπρηστών και ιερόσυλων γίνεται συχνά τα τελευταία χρόνια ο ιερός ναός των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά.

Στόχος εμπρηστών και ιερόσυλων γίνεται συχνά τα τελευταία χρόνια ο ιερός ναός των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά.

Σύμφωνα με τον εφημέριο του ναού, τα περιστατικά προκαλούν ανησυχία καθώς στο παγκάρι του ναού δεν υπάρχουν ποτέ αρκετά χρήματα και το κίνητρο των δραστών παραμένει άγνωστο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ιερός ναός των Αγίων Αποστόλων κινδυνεύει από πυρκαγιά. Τις προηγούμενες ημέρες πιστοί πρόλαβαν εγκαίρως να περιορίσουν μια εστία που έκαιγε μέσα στην εκκλησία.

Το εκκλησάκι βρίσκεται στο λόφο των Αγίων Αποστόλων σε μια τοποθεσία ειδυλλιακή αλλά απόμερη. Αν και τις περισσότερες ώρες της ημέρας ο εφημέριος βρίσκεται στο ναό, δε λείπουν τα απρόοπτα.

Λίγες ημέρες πριν εκδηλωθεί η πυρκαγιά μέσα στην εκκλησία, η πυροσβεστική κινητοποιήθηκε για συμβάν στην παραλία μπροστά από το ναό.

Πολλές φορές στο παρελθόν άγνωστοι έχουν προκαλέσει φθορές στον ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων με τα κίνητρα να αποτελούν μυστήριο καθώς σύμφωνα με τον εφημέριο το παγκάρι βρίσκεται πάντα ανέπαφο.

Τον περασμένο Μάιο ιερόσυλοι είχαν μπει στον αύλιο χώρο του ιερού ναού των Αγίων Αποστόλων μετατρέποντας τον σε χώρο ψυχαγωγίας με τον εφημέριο να αντικρίζει άναυδος την επόμενη μέρα σπασμένα μπουκάλια αλκοολούχων ποτών, αποτσίγαρα και απορρίμματα.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Σχόλια