default-image

Η πολύπαθη οδός Ορακίων μέσα από την επιστολή κατοίκου

Κρήτη
Η πολύπαθη οδός Ορακίων μέσα από την επιστολή κατοίκου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια δραματική επιστολή προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης απευθύνει ένας Ηρακλειώτης, εμφανιζόμενος έντρομος από την κατάσταση που επικρατεί στο δρόμο στον οποίο βρίσκεται το σπίτι του!

Πρόκειται για το φοροτεχνικό Μιχάλη Μπερνιδάκη, που κατοικεί στην οδό Ορακίων, το δρόμο που διέρχεται πίσω από το νεκροταφείο της Νέας Αλικαρνασσού και βόρεια της εθνικής οδού. Πρόκειται για το δρόμο που εμφανίζει μεγάλη κλίση και είναι αρκετά κατηφορικός, ενώ η όχληση προς τους κατοίκους της από την εθνική οδό είναι ανυπόφορη.

Ο κ. Μπερνιδάκης αναφέρει ότι υπάρχει εξαιρετικά υψηλή ηχορύπανση, αφού δεν υπάρχουν τα προβλεπόμενα υαλοπετάσματα, "καρδιοχτυπά" κάθε μέρα μην τυχόν κάποιο όχημα εκτραπεί και προσγειωθεί στον α' όροφο πολυκατοικίας στην οποία κατοικεί, ενώ αναφέρει ως εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο το κατηφορικό κομμάτι, όπου αναπτύσσεται μεγάλη ταχύτητα από τα οχήματα, ενώ το πλάτος δεν επιτρέπει ούτε τη στάση των Ι.Χ. για εξυπηρέτηση των οικογενειών τους.

Υπενθυμίζεται ότι στο συγκεκριμένο σημείο έχουν σημειωθεί αρκετά τροχαία, ενώ κάποτε η βροχή παρέσυρε περιπολικό της Αστυνομίας, στο οποίο επέβαινε και πλήρωμα!

Η επιστολή του κ. Μπερνιδάκη προς τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, εκπέμποντας πραγματικό σήμα κινδύνου, είναι η ακόλουθη:

«Σας στέλνω την παρούσα επιστολή για να σας εκφράσω τρία πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζω στην οδό Ορακίων 35, στην Αλικαρνασσό, στο Ηράκλειο, που κατοικώ εγώ και η τετραμελής οικογένειά μου (έχω ένα γιο 5 χρονών και μία κόρη 8 χρονών).

Το πρώτο είναι ότι με το να μην υπάρχουν υαλοπετάσματα ανάμεσα στην Ορακίων και στην εθνική οδό έχουμε "τρελαθεί" στην ηχορύπανση. Μένω στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας και όλα τα παράθυρα, καθώς και το μπαλκόνι μας (από τη μεριά της εθνικής οδού) είναι ακριβώς στο ύψος των εξατμίσεων των οχημάτων που κινούνται πάνω στην εθνική οδό.

Πρέπει να σας πω ότι παρόλο που το σπίτι μας διαθέτει διπλά τζάμια, όταν είναι κλειστά αυτά δεν αρκούν για να κρατήσουν τη φασαρία εκτός.

Το δεύτερο είναι ότι, έτσι όπως τρέχουν τα οχήματα πάνω στην ε.ο., με το να μην υπάρχει ένα ανθεκτικό τοιχίο ανάμεσα στην ε.ο. και στην Ορακίων, φοβάμαι μην πέσει κανένα επιβατικό ή φορτηγό στην αυλή μας. Σε δύο τροχαία από τα πολλά που έχουν γίνει εκεί κατά καιρούς, στο ύψος του σπιτιού μου πάνω στην ε.ο., τα οχήματα που "έφυγαν" προς εμάς τα σταμάτησαν και τις δύο φορές, από τύχη, δύο μεγάλα δέντρα, που βρίσκονται εκεί, ανάμεσα στην ε.ο. και στην Ορακίων και όχι οι μπάρες, οι οποίες ξηλώθηκαν και πετάχτηκαν στη μέση του δρόμου, μπροστά σχεδόν στην εξώπορτά μας.

Το τρίτο και το σπουδαιότερο είναι η ταχύτητα που αναπτύσσουν τα οχήματα που κινούνται επί της οδού μας (Ορακίων), λόγω της κατηφόρας που υπάρχει λίγο πριν από το σπίτι μας.

Αν έρθετε και δείτε, τότε μόνο θα καταλάβετε τι εννοώ. Σχεδόν όλοι οι οδηγοί μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων και δις των φορτηγών, λόγω της κατηφόρας και της ευθείας που μετά ακολουθεί, αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες.

Πείτε μου, αν το παιδί μου κατά λάθος πεταχτεί στο δρόμο, πώς όλοι αυτοί θα προλάβουν να σταματήσουν το όχημά τους;

Το πλάτος του δρόμου έξω από το σπίτι μου δεν ξεπερνά τα 5 μέτρα. Όταν σταματάω το αυτοκίνητό μου έξω από το σπίτι μου για να βάλω ή να βγάλω τα παιδιά μου, τρέμω μην τυχόν και κάποιος πέσει πάνω τους.

Σας παρακαλώ όπως ενεργήσετε αναλόγως. Σας επισυνάπτω και ένα σχέδιο για το πού ακριβώς είναι η κατοικία μου.

Είμαι στη διάθεση σας για ό,τι άλλο μου ζητήσετε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News