default-image

Φανάρια στο δρόμο όπου σκοτώθηκαν ο Γιάννης και η Στέλλα

Κρήτη
Φανάρια στο δρόμο όπου σκοτώθηκαν ο Γιάννης και η Στέλλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην άμεση τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στον δρόμο του Κουνουπιδιανών, έξω από την είσοδο της Πυλυτεχνειούπολης, στο σημείο που την περασμένη Πέμπτη σκοτώθηκαν δύο νέοι άνθρωποι, θα προχωρήσουν η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Χανίων, ώστε να αυξηθεί η ασφάλεια των οδηγών και των πεζών από αυτό το σημείο.

Αυτό αποφασίστηκε σε κοινή σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων, της Αντιπεριφέρειας, του Δήμου Χανίων και του Πολυτεχνείου Κρήτης η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας .

Σχετικές ανακοινώσεις έγιναν από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη και το Δήμαρχο κ. Τάσο Βάμβουκα, ο οποίος τόνισε ότι στόχος είναι να τοποθετηθούν τα φανάρια πριν την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΝΕΚΡΟΙ ΜΙΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΘΡΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΕΛΛΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ

Όπως σημείωσε ο  Αντιπεριφερειάρχης Χανίων για την τοποθέτηση των φαναριών στην είσοδο του Πολυτεχνείου, υπάρχει έτοιμη εγκεκριμένη μελέτη από τον Δήμο Χανίων.

Σε δεύτερη φάση στόχος είναι να  προωθηθεί η μελέτη του Πολυτεχνείου Κρήτης δημιουργία κυκλικού κόμβου στο ίδιο σημείο, ώστε να μην μπορούν τα οχήματα να αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες.

Όπως δήλωσε ο Απόστολος Βουλγαράκης:

«Ο Δήμος Χανίων έχει ήδη εγκεκριμένη μελέτη για φωτεινή σηματοδότηση σ' ένα συγκεκριμένο σημείο, εκεί που είναι η είσοδος του Πολυτεχνείου και του Κολυμβητηρίου. Είναι εγκεκριμένη η μελέτη. Μίλησα με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, συμφωνεί και ο Δήμαρχος, σε πρώτη φάση να κάνουμε αυτό. Συζητήσαμε και με τις Υπηρεσίες του Πολυτεχνείου, το οποίο παραχωρεί έκταση για να κάνουμε κι έναν κυκλικό κόμβο. Αυτό, όμως, θέλει νέα ολοκληρωμένη μελέτη…»

Ο Δήμαρχος Χανίων υπέβαλλε αίτημα στην Περιφέρεια για την χρηματοδότηση των αναγκαίων απαλλοτριώσεων προκειμένου να κατασκευαστούν πεζοδρόμια στα σημεία του δρόμου που δεν υπάρχουν.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε:

 «Κατ' αρχήν υπάρχει όντως μια μελέτη του Δήμου Χανίων για φωτεινή σηματοδότηση και, ανεξαρτήτως αν θ' ακολουθήσουμε ακριβώς αυτά που λέει η συγκεκριμένη μελέτη, είμαστε διατεθειμένοι -εγώ, εφόσον μου δώσει η Περιφέρεια το οκ- θα δώσω άμεσα εντολή στις Υπηρεσίες του Δήμου Χανίων να βάλουν τους σηματοδότες, πριν ξεκινήσει καν η περίοδος που θ' αρχίσουν τα μαθήματα των φοιτητών. Θα τους βάλουμε με τέτοιο τρόπο, λαμβάνοντας υπόψιν τις ανάγκες που θα προκύψουν από έναν κυκλικό κόμβο, ώστε να μην τους ξαναξηλώσουμε ενδεχομένως, αλλά θα ζητήσω και κάτι άλλο πάρα πολύ συγκεκριμένο».

Πηγή: kriti24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News