default-image

Κύκλωμα: Απολογούνται «3», μετέφεραν μετανάστες και ηρωίνη

Κρήτη
Κύκλωμα: Απολογούνται «3», μετέφεραν μετανάστες και ηρωίνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντός της ημέρας απολογούνται οι άνδρες που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη από την ΕΛ.ΑΣ., στο Ηράκλειο, για διακίνηση κοκαΐνης, και οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στο "δουλεμπορικό" κύκλωμα που μετέφερε μετανάστες από την Αίγυπτο στην Κρήτη. Πρόκειται για έναν 29χρονο Αλβανό και δύο ντόπιους 32 και 42 ετών. Οι δύο πρώτοι, μάλιστα, φέρονται να είναι δύο εκ των "8" του πυρήνα της Κρήτης του διεθνούς κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, η δράση του οποίου εξιχνιάστηκε την περασμένη Πέμπτη από την ΕΛ.ΑΣ.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην εφημερίδα "Νέα Κρήτη" ο δικηγόρος Διονύσης Βέρρας, ο οποίος είναι συνήγορος υπεράσπισης και των τριών συλληφθέντων - σε βάρος των οποίων έχουν ασκηθεί κακουργηματικές διώξεις - οι εντολείς του οδηγήθηκαν σήμερα, στις 11 το πρωί, στα Δικαστήρια για να απολογηθούν για τις πράξεις που τους αποδίδονται από τις Αρχές.

>> ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ: 15 ΜΗΝΕΣ "ΠΑΓΙΔΕΥΑΝ" ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΕΛΩΝ

Σύμφωνα με τη δικογραφία- "μαμούθ" που σχηματίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. για την πολύκροτη υπόθεση, ο 29χρονος Αλβανός και ο 32χρονος Κρητικός που φέρονται να ανήκουν στον πυρήνα της Κρήτης - εκτός των άλλων - διακινούσαν ποσότητες κοκαΐνης στην πόλη του Ηρακλείου. Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε τους δύο άνδρες μαζί με έναν 42χρονο ντόπιο, ο οποίος φέρεται να διαχειριζόταν κάποια από την ποσότητα των 150 γραμμαρίων κοκαΐνης που ήταν κρυμμένη σε κρύπτη φρεατίου σε επαρχιακό δρόμο και η οποία βρέθηκε πριν λίγα 24ωρα από την Αστυνομία.

Η σύλληψη των τριών ανδρών ήταν ουσιαστικά το "εφαλτήριο" των Αρχών για την αποδόμηση της δράσης του διεθνούς δουλεμπορικού κυκλώματος. Σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ., ηγετικό ρόλο στον πυρήνα της Κρήτης είχε ένας 30χρονος Σύριος. Εξάλλου, στον πυρήνα των "8" φέρονται να ανήκουν και πέντε Έλληνες: Πρόκειται για τον 32χρονο που συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και τέσσερις ακόμη άνδρες, 41, 30, 40 και 49 ετών. Και οι πέντε τους είναι κάτοικοι Ηρακλείου. Τον πυρήνα των "8" φέρονται να συμπληρώνουν ένας 32χρονος Ιρακινός και ο 29χρονος από την Αλβανία που συνελήφθη μαζί με τον 32χρονο.

Στη δικογραφία που μεταβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα και η οποία περιλαμβάνει συνολικά 34 άτομα, βρίσκονται και τρία πρόσωπα τα οποία κατονομάζονται από την Αστυνομία ως ηγετικά στελέχη του πυρήνα τους Αιγύπτου. Σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ., προκύπτει η εμπλοκή πέντε ακόμη ατόμων, τα οποία φέρονται να μετέφεραν χρήματα για το κύκλωμα μέσω του περιβόητου δικτύου "Hawala", εν γνώσει τους. Μεταξύ των 34, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, βρίσκεται κι ένας 33χρονος Αιγύπτιος, κάτοικος Αλεξάνδρειας, ο οποίος φέρεται να έχει ηγετικό ρόλο στο διεθνές κύκλωμα.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News