default-image

Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Κρήτη
Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου για τις γερμανικές αποζημιώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηχηρό μήνυμα αναφορικά με το φλέγον ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

«Η ελευθερία και η Δημοκρατία είναι ευαίσθητα αγαθά, πρέπει να τα υπερασπιζόμαστε πάντοτε. Δεν μπορείς να κατέχεις την ελευθερία, πρέπει να την διεκδικείς. Επειδή θα υπερασπιστούμε την Δημοκρατία απέναντι σε όλους τους κινδύνους που σήμερα ελλοχεύουν γι' αυτό απαιτούμε και το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις. Για να μη σβήσουν οι μνήμες», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

O κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι «η Ελλάδα θεωρεί διαχρονικώς ότι οι απαιτήσεις που αφορούν το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις είναι πάντα νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες. Αυτή η θέση δεν υποστηρίζεται από την Ελλάδα μόνο για οικονομικούς λόγους. Ζητάμε λοιπόν από την Γερμανία, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού, καθένας να εκθέσει τις απόψεις του στο αρμόδιο δικαστήριο.  Και μέσα σε αυτόν τον διεθνή νομικό πολιτισμό, αλλά και τον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό, θα πρέπει να υπάρξει δίκαιη λύση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News