Ειδήσεις

Αποσελέμη: Γιατί έβαλε μπλόκο ο Δήμαρχος σε μπετονιέρες pics

Ένταση και επεισόδια στο φράγμα Αποσελέμη. Γιατί μπήκε "μπλόκο" σε μπετονιέρες

Το «μπλόκο» του δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου στις μπετονιέρες που μετέφεραν υλικά για έργο φράγμα Αποσελέμη, είναι μόνο η αρχή ενός "σίριαλ" που φαίνεται ότι θα έχει πολλά ακόμα επεισόδια. Ο Γιάννης Στεφανάκης μπορεί να είχε προειδοποιήσει όπως λέει ότι δεν θα προχωρήσει κανένα έργο αν δεν γίνουν τα συμφωνηθέντα, αλλά κανείς δεν τον έλαβε υπόψη.

Έτσι όταν το πρωί οι μπετονιέρες μετέφεραν υλικά προς το φράγμα, τις "σταμάτησε" εμποδίζοντας τη μεταφορά των υλικών. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο δήμαρχος Οροπεδίου παρανόμως οι μπετονιέρες κατευθύνθηκαν στο σημείο και ενημέρωσε για το θέμα και τον πρόεδρο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης ο οποίος όμως, όπως αναφέρει ο κ.Στεφανάκης, αρνήθηκε ότι έδωσε εντολή για να προχωρήσουν τα έργα.  

"Εάν δεν γίνουν τα συμφωνηθέντα, δεν θα επιτρέψουμε έργα"

Η προϋπόθεση για να προχωρήσουν τα έργα στο φράγμα που είχε τεθεί από τη δημοτική αρχή Οροπεδίου ήταν να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις Τσίπρα, να υπάρξουν ανταποδοτικά οφέλη και για να γίνουν αρδευτικά έργα. Εάν δεν υλοποιηθούν οι υποσχέσεις, δεν θα επιτραπεί να προχωρήσουν και τα έργα στο φράγμα σύμφωνα με το δήμαρχο, αφού υπάρχει και σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.  

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΙΣ ΜΠΕΤΟΝΙΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΑΠΟΣΕΛΕΜΗ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "ΣΤΕΡΕΥΕΙ" ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΑΠΟΣΕΛΕΜΗ

«Ας τηρήσουν τα συμφωνηθέντα»

Εξάλλου όπως αναφέρει σήμερα σε δημοσίευμά η εφημερίδα  «Νέα Κρήτη» 80 μέτρα είναι ακόμη να δουλέψει ο μετροπόντικας για να συνδεθεί ο ταμιευτήρας του Σφενδυλίου με το Οροπέδιο και να λειτουργήσει το φράγμα Αποσελέμη σωστά, ώστε να εμπλουτίζεται από τα νερά που θα κατεβαίνουν από ψηλότερα και να μπορεί να εξασφαλίζει το νερό που χρειάζεται ο δήμος Ηρακλείου.

Όμως ο δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης είναι ξεκάθαρος: «Από το 2014 εμείς έχουμε θέσει στην ατζέντα συγκεκριμένα ζητήματα. Έχουμε δεσμεύσεις από την Πολιτεία ότι θα γίνουν, αλλά δεν προχωράνε, ενώ από το 2014, σε κάθε τόνο και σε κάθε σύσκεψη για το φράγμα Αποσελέμη, τους έχω πει ότι, εφόσον δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα του Οροπεδίου Λασιθίου, δεν πρόκειται να λειτουργήσει το φράγμα. Τέλος. Και μάλιστα έχει πάρει ομόφωνη απόφαση, στηρίζοντας τα αιτήματά μας, και η ΠΕΔ Κρήτης»...

Στο ερώτημά για τα ζητήματα που θέτει ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, η απάντηση Στεφανάκη έχει ως εξής: «Το σημαντικότερο όλων είναι η χρηματοδότηση του αρδευτικού δικτύου. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να εξετάζουμε, αλλά με σοβαρότητα, τις όποιες επιπτώσεις θα έχει για την ευρύτερη ορεινή περιοχή η λειτουργία του φράγματος».

Πέρα από το μεγάλο "πονοκέφαλο" για το αδιέξοδο που έχει διαμορφωθεί, θέμα προκύπτει πλέον και με το υλικό που μετέφεραν οι μπετονιέρες το οποίο ενδεχομένως να πάει χαμένο.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης-Φιλία Σαριδάκη

Σχόλια