Ειδήσεις

Από το ΠΑΓΝΗ στη Βρετανία η 18χρονη λόγω μηνιγγίτιδας

Αεροδιακομιδή για τη χώρα της πραγματοποιήθηκε σήμερα για την 18χρονη Βρετανίδα που οδηγήθηκε στην Εντατική του ΠΑΓΝΗ πριν από λίγες μέρες

Αεροδιακομιδή για τη χώρα της πραγματοποιήθηκε σήμερα για την 18χρονη Βρετανίδα που οδηγήθηκε στην Εντατική του ΠΑΓΝΗ λόγω του αερίου γέλιου, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί, που εισέπνευσε κατά τη διάρκεια βραδιάς που διασκέδαζε στα Μάλια.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, η 18χρονη ασθενής νοσηλεύτηκε από τις 11 Ιουλίου έως τις 17 Ιουλίου όπου από τις πρώτες ώρες νοσηλείας της επιβεβαιώθηκε σοβαρή εγκεφαλική βλάβη που ήταν απότοκος οξείας οργανικής βλάβης, οφειλόμενη σε μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία για την οποία ελάμβανε στοχευμένη θεραπεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου, ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα επιδημιολογικής προφύλαξης και για όσους βρίσκονταν στον στενό κύκλο της 18χρονης Βρετανίδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ:

«Η 18χρονη Βρετανίδα ασθενής νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο μας από τις 11 Ιουλίου έως και 17 Ιουλίου, όπου και αεροδιακομίσθει για την χώρα της.

Επιβεβαιώθηκε ότι η σοβαρή εγκεφαλική βλάβη ήταν απότοκος οξείας οργανικής βλάβης, οφειλόμενη σε μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία για την οποία ήδη ελάμβανε στοχευμένη θεραπεία από τις πρώτες ώρες νοσηλείας της στο νοσοκομείο.

Ειδοποιήθηκε το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες η επιτροπή ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και σε συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα επιδημιολογικής προφύλαξης, που αφορούσαν όλο το στενό κύκλο των ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή με το περιστατικό».

Σχόλια