default-image

Τι θα γίνει με την παραλία της Αμμουδάρας;

Κρήτη
Τι θα γίνει με την παραλία της Αμμουδάρας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεκάδες ερωτήματα πολιτών καταφτάνουν στο neakriti.gr από πολίτες που θέλουν να ενημερωθούν σχετικά με το αν είναι ασφαλές ή όχι να κολυμπήσουν στην Αμμουδάρα.

Η αναστάτωση προήλθε σε κατοίκους τόσο του Ηρακλείου όσο και του Γαζίου όταν την Παρασκευή το απόγευμα έπειτα από βλάβη στο βιολογικό, που προκλήθηκε από διακοπή ηλεκτροδότησης, έσπασε αγωγός με αποτέλεσμα να "πλημμυρίσει" λύματα η δημοφιλής παραλία του Μαλεβιζίου.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΟΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΛΥΜΑΤΑ

«Στην άμμο δεν υπάρχουν υπολείμματα μόλυνσης διότι την ίδια μέρα ακολουθήσαμε τις υποδείξεις της Διεύθυνσης Υγιεινής και ρίξαμε τα κατάλληλα υλικά ούτως ώστε να ελαχιστοποιήσουμε την περίπτωση μόλυνσης αμέσως το βράδυ της Παρασκευής. Την Κυριακή το πρωί αυτοψία έδειξε ότι δεν υπήρχαν ίχνη μόλυνσης στην άμμο, μόνο η συγκεκριμένη άσπρη σκόνη που ρίξαμε», λέει στο neakriti.gr o πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ κ. Φίλιππος Σαββάκης.

Σε ό,τι αφορά στο ερώτημα που καίει τους πάντες ο κ. Σαββάκης δηλώνει ότι «είμαστε σε αναμονή των αποτελεσμάτων από τα σημερινά δείγματα. Για ολοκληρωμένη εικόνα οι αναλύσεις χρειάζονται δυο με τρεις ημέρες. Ωστόσο σε αγαστή συνεργασία και κατανόηση από την πλευρά όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, θα τα έχουμε αύριο το μεσημέρι».

Παράλληλα, με αίσθημα ευθύνης ξεκαθαρίζει ότι «όταν έχει επανειλημμένες πτώσεις τάσης της ΔΕΗ, ακόμα και τα τελειότερα μηχανήματα να έχεις, είναι φυσικό να συμβεί κάτι τέτοιο. Το θέμα είναι να μπορείς να ανταπεξέλθεις αμέσως για να μην δημιουργείς πρόβλημα σε δημότες. Αν με ρωτάτε σαν άνθρωπο δεν έχω πρόβλημα να πάω να κάνω μπάνιο στην Αμμουδάρα. Επειδή θέλουμε να είμαστε σίγουροι 1000% περιμένουμε τα αποτελέσματα για να μη φοβάται ο κόσμος να κάνει τα μπάνια του. Ας είμαστε σίγουροι με την ευλογία της επιστήμης».

Σύμφωνα λοιπόν με τις απαντήσεις του κ. Σαββάκη, η παραλία ενδεχομένως να αποδοθεί ξανά στο κοινό σύντομα εφόσον τα αποτελέσματα το επιτρέψουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News