default-image

Κρήτη: Τρελάθηκαν τα θερμόμετρα, άγγιξαν τους 46°C οι Μοίρες

Κρήτη
Κρήτη: Τρελάθηκαν τα θερμόμετρα, άγγιξαν τους 46°C οι Μοίρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υδράργυρος «δοκίμασε» τις αντοχές των Κρητικών αφού το νησί μετατράπηκε σε Σαχάρα με ράλι του υδραργύρου το οποίο χτύπησε ακόμη και ….στη Μεσσαρά. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, όσοι δούλευαν κάτω από τον ήλιο δυσκολεύονται ιδιαίτερα ενώ για όλους τους υπόλοιπους όλοι οι δρόμοι οδηγούν στις παραλίες και σε κλιματιζόμενους χώρους.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "ΦΛΕΓΕΤΑΙ" ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ Η ΚΡΗΤΗ

Στις Μοίρες καταγράφηκε η υψηλότερη θερμοκρασία αφού το θερμόμετρο «τρελάθηκε» δείχνοντας 45 βαθμούς Κελσίου στις 14.20 το μεσημέρι! Ακολουθούν η περιοχή του Λέντα με 43 βαθμούς, η Παλαιόχωρα με 41 , ενώ σε Σαμαριά και Φαλάσαρνα ο υδράργυρος χτύπησε 40άρι.

Ενώ, το απόγευμα του Σαββάτου το θερμόμετρο στις Μοίρες Ηρακλείου άγγιξε σχεδόν τους 46 βαθμούς Κελσίου, καταγράφοντας την υψηλότερη θερμοκρασία της ημέρας σε ολόκληρη την Ελλάδα, σύμφωνα με το meteo.gr.

Σύμφωνα με το meteo.gr καταφγράφηκαν οι εξής θερμοκρασίες:

Καυτές θερμοκρασίες και σκόνη την Κυριακή

Καυτές θερμοκρασίες και την Κυριακή στο νησί μας με τους ανέμους να πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 35 έως 40 βαθμούς και τοπικά θα ξεπεράσει τους 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης.  

Πάντως στην υπόλοιπη χώρα δεν αποκλείονται σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες από το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά κυρίως τα ορεινά, που το βράδυ στα βορειοανατολικά θα ενταθούν.

Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και τα νότια. Η θερμοκρασία σε πτώση στα βορειοδυτικά.

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News