Ειδήσεις

Καυτό Σαββατοκύριακο, όαση οι παραλίες

Ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 34 βαθμούς Κελσίου και οι πανέμορφες παραλίες αποτέλεσαν όαση.

Καυτό Σαββατοκύριακο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και οι Κρητικοί έσπευσαν στις παραλίες . Η θερμοκρασία έχει ανέβει αισθητά καθώς οι υψηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στα Χανιά και περιοχές του Ηρακλείου όπου υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 34 βαθμούς Κελσίου.

Στους 33 βαθμούς έφτασε η θεμροκρασία στο Σπήλι Ρεθύμνου.

Πάντως πολλοί βρήκαν την ευκαιρία αφού δεν εργάζονται να σπεύσουν στις παραλίες αφού ουσιαστικά ο άστατος καιρός των προηγούμενων εβδομάδων δεν μας επέτρεψε να χαρούμε τη θάλασσα. Άλλοι περιμένουν την Κυριακή για απολαυστικές βουτιές.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα:

Πολύ καλός καιρός αναμένεται κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου  με κύρια χαρακτηριστικά την ηλιοφάνεια, τις υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας καθώς και τους ασθενείς έως μέτριους ανέμους, κυρίως από Δυτικές διευθύνσεις. Οι υψηλές θερμοκρασίες κυμαίνονται  στα επίπεδα των 31 έως 33°C, ενώ σε κάποιες περιοχές στα νότια και στα δυτικά της Κρήτης το θερμόμετρο καταγράφει τις μεσημβρινές ώρες και τιμές άνω των 34°C, λόγω τοπικών και μόνο παραγόντων.

Η εμφάνιση των υψηλότερων αυτών θερμοκρασιών δεν οφείλεται ευτυχώς σε θερμή εισβολή από τα νότια, αλλά σε μία υποχώρηση της ψυχρότερης αέριας μάζας, η οποία από τα βόρεια μας επηρέαζε το προηγούμενο διάστημα.  Γι'αυτό  άλλωστε και οι ελάχιστες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύκτας επιστρέφουν σε χαμηλότερα επίπεδα, περίπου 21 έως 23°C θα κυμανθούν οι ελάχιστες τιμές,  αποκαθιστώντας αρκετά ανεκτές τις συνθήκες  της  ζέστης.

Δείκτες (UV) σε μέγιστες τιμές

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην ένταση της ηλιακής ακτινοβολίας, καθότι οι δείκτες (UV) εμφανίζουν τις μέγιστες τιμές τους γύρω από τις μεσημβρινές ώρες , κυρίως στις περιοχές της Κρήτης καθώς και των νησιών του ΝΑ Αιγαίου.

Σχόλια