default-image

Ένταση στη δίκη αστυνομικών για την"τρελή" καταδίωξη

Κρήτη
Ένταση στη δίκη αστυνομικών για την"τρελή" καταδίωξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την εξέταση των μαρτύρων συνεχίστηκε σήμερα Παρασκευή (23/6) η εκδίκαση της υπόθεσης των δυο αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι κατηγορούνται για τον σοβαρό τραυματισμό δυο νεαρών Κρητικών, κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, τον Ιανουάριο του 2013. Εξάλλου, ενώπιον της Έδρας, κατέθεσε σήμερα η αυτόπτης μάρτυρας, η οποία -όπως και στην πρώτη της κατάθεση μετά το συμβάν- ισχυρίστηκε ότι είδε με τα μάτια της τον συνεπιβάτη αστυνομικό να αγγίζει με το πόδι του το μοτοποδήλατο των δυο φίλων, πριν αυτό εκτραπεί της πορείας του.

Η δίκη ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου με την κατάθεση του πατέρα του 16χρονου συνεπιβάτη του μοτοποδηλάτου. Σήμερα Παρασκευή εξετάστηκαν -μεταξύ άλλων- ο 19χρονος -τότε- νεαρός που οδηγούσε το μηχανάκι, ο 16χρονος -τότε- συνεπιβάτης του, η μητέρα του τελευταίου, αλλά και η νεαρή κοπέλα που υποστηρίζει ότι είδε τον συνεπιβάτη αστυνομικό της μηχανής της ΕΛ.ΑΣ. που καταδίωκε τους νεαρούς, να τεντώνει το πόδι του αγγίζοντας το μοτοποδήλατο.

Πρώτη κατέθεσε σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου η μητέρα του 16χρονου τότε αγοριού, η οποία μίλησε για το μαρτύριο της οικογένειάς της μετά τον σοβαρό τραυματισμό του παιδιού της. Τρεμάμενη, η μητέρα του νεαρού αναφέρθηκε στις ώρες αγωνίας μετά το συμβάν, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι όταν ρώτησε τους γιατρούς για το αν το παιδί της θα έχει μόνιμο πρόβλημα υγείας, εκείνοι της απάντησαν «Κυρία μου θα είναι θαύμα αν ζήσει το παιδί».

Εξάλλου, η μάρτυρας αναφέρθηκε και στον 19χρονο οδηγό του μοτοποδήλατου, και την αντίδρασή του όταν βγήκε από την καταστολή, πολλές μέρες μετά το συμβάν: Σύμφωνα με την ίδια, ο νεαρός ξύπνησε με κλάματα και επειδή δεν μπορούσε να μιλήσει -λόγω τραχειοτομής που του είχε γίνει- έδειχνε το πόδι του προσπαθώντας να εξηγήσει ότι ο αστυνομικός άγγιξε με το πόδι του το μηχανάκι.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΔΥΟ ΝΕΑΡΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ

Εν συνεχεία, κατέθεσε ο ίδιος ο 19χρονος οδηγός του μοτοποδηλάτου, ο οποίος αφενός είπε ότι είδε τον συνεπιβάτη αστυνομικό να σπρώχνει το μηχανάκι του, ενώ πρόσθεσε ότι δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών, καθώς φοβόταν πολύ αφού δεν είχε δίπλωμα οδήγησης. Ακολούθησε η κατάθεση του 16χρονου τότε νεαρού, ο οποίος λόγω του βαρύτατου τραυματισμού που είχε υποστεί, δεν θυμάται τίποτα από το συμβάν. Συγκεκριμένα, είπε ότι δεν έχει καμία μνήμη από τις 23 Ιανουαρίου που είχε γίνει το περιστατικό μέχρι και περίπου τρεις μήνες αργότερα, αλλά και ότι έκτοτε του έχει μείνει πρόβλημα στο δεξί του χέρι ως απόρροια των κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων που υπέστη.

Σημειώνεται πάντως ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, υπήρξαν αρκετές στιγμές κατά τις οποίες η ένταση χτύπησε «κόκκινο». Η πιο χαρακτηριστική εξ αυτών, ήταν όταν ο Εισαγγελέας της Έδρας απηύθυνε στη νεαρή αυτόπτη μάρτυρα -που ισχυρίζεται ότι είδε τον συνεπιβάτη αστυνομικό να αγγίζει με το πόδι του το μηχανάκι των νεαρών- ερώτηση σχετικά με εκκρεμότητες συγγενικών της προσώπων με το νόμο. Η ερώτηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της πολιτικής αγωγής, η οποία διαμαρτυρήθηκε έντονα προς την Έδρα, υποστηρίζοντας ότι η εν λόγω ερώτηση δεν έχει σχέση με την επίμαχη υπόθεση. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι στο δικαστήριο βρίσκονταν αρκετοί αστυνομικοί, προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους συναδέλφους τους που δικάζονται.

Μετά τη σημερινή διακοπή, η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή (30/6) με την κατάθεση των υπόλοιπων μαρτύρων, αλλά και των πραγματογνωμόνων της υπόθεσης. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι είναι αθώοι κι ότι δεν υπήρξε καμία επαφή των ίδιων με το μοτοποδήλατο των νεαρών.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News