Ειδήσεις

Έκρυβαν συλλογή αρχαιοτήτων και κάνναβη σε χωράφι

Αμφορείς, δαχτυλίδια και κάθε είδους αρχαία αντικείμενα αλλά επίσης όπλα και 5,6 κιλά κάνναβης έκρυβαν δύο άνδρες σε σπίτια και χωράφια

Φρένο σε μια ταχύτατα εξελισσόμενη οικογενειακή επιχείρηση καλλιέργειας και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών κατάφεραν να βάλουν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου που είχαν ζώσει την περιοχή της Βιάννου τις τελευταίες εβδομάδες, παρακολουθώντας τις κινήσεις τους.

Θείος και ανιψιός είχαν μετατρέψει μια ολόκληρη περιοχή γύρω από τα σπίτια τους σε «καβάτζα» ναρκωτικών τα οποία είτε ήταν μισοθαμμένα στο έδαφος και σκεπασμένα με κλαδιά, είτε κρυμμένα σε χαλάσματα

Οι πληροφορίες που είχαν φτάσει στη Δίωξη ανέφεραν πως ο 52χρονος ο οποίος είχε επιστρατεύσει τον 34χρονο σεσημασμένο ανιψιό του, που αποφυλακίστηκε πριν από ένα χρόνο αφού εξέτισε ποινή για κλοπές, για την καλλιέργεια και διακίνηση χασίς.

Την ίδια στιγμή άλλη ομάδα αστυνομικών ακινητοποιούσε στη Βιάννο τον 52χρονος εργαζόμενο σε Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου, ο οποίος έπαψε να είναι συνεργάσιμος όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν σε αποθήκη του σπιτιού του μισό κιλό χασίς.

Ακολούθησε έφοδος στους χώρους όπου είχαν εντοπιστεί να κινούνται τις προηγούμενες ημέρες τα μελή της οικογενειακής συμμορίας, με τους αστυνομικούς να ξεθάβουν από τις καβάτζες το βαρέλι με τη μεγαλύτερη ποσότητα χασίς σακιά και σακούλες που περιείχαν πάνω από 5,5 κιλά χασίς. Βρέθηκαν ακόμη ένα όπλο αλλά και αντικείμενα με αρχαιολογική αξία τα οποία κατασχέθηκαν.

Οι έρευνες κράτησαν περίπου δυο 24ωρα στην προσπάθεια να εντοπιστεί στην ευρύτερη περιοχή, η φυτεία κάνναβης από την οποία θεωρεί η ΕΛΑΣ ότι οι δυο κατηγορούμενοι εξασφάλισαν  την ποσότητα της ναρκωτικής ουσία. Η όλη επιχείρηση εξελίχθηκε σε φορτισμένη ατμόσφαιρα για τους αστυνομικούς  της Δίωξης Ναρκωτικών καθώς οι προσπάθεια τους να εντοπίσουν τη φυτεία συνέπεσε με τη συμπλήρωση -  χθες-  9 χρόνων από τη φονική ενέδρα στις Μαλάδες, όπου συνάδελφοι τους γαζώθηκαν με καλάσνικοφ από αδίστακτο καλλιεργητή.

Οι δυο από τους αστυνομικούς που είχαν τραυματιστεί από σφαίρες στο κεφάλι και τα πόδια, εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Σχόλια