default-image

Νοσοκομείο 6 μήνες χωρίς οδοντίατρο, μηχανήματα και νερό

Κρήτη
Νοσοκομείο 6 μήνες χωρίς οδοντίατρο, μηχανήματα και νερό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε σήριαλ για γερά νεύρα εξελίσσεται η μη λειτουργία του Οδοντιατρείου του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Εδώ και 6 μήνες δεν προσφέρει δωρεάν οδοντιατρική κάλυψη σε εκατοντάδες πολίτες, με αρκετούς να αναγκάζονται να βάλουν το χέρι στην τσέπη για την κάλυψη των αναγκών τους, με τα πράγματα να είναι ακόμη πιο δύσκολα για τους ανασφάλιστους πολίτες.

Δέκτες της αγανάκτησης πολιτών γίνονται εργαζόμενοι του νοσοκομείου, οι οποίοι αν και έκρουαν το καμπανάκι στη διοίκηση 6 μήνες πριν την αποχώρηση για συνταξιοδότηση του μοναδικού οδοντίατρου, δεν έγιναν όπως υποστηρίζουν άμεσα ενέργειες για να βρεθεί μόνιμος ή επικουρικός αντικαταστάτης.

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, αφού χάθηκαν 5 μήνες, υπήρξε μετακίνηση οδοντιάτρου από το Κέντρο Υγείας Νεάπολης.  Όμως και πάλι, το οδοντιατρείο δεν λειτουργεί μέχρι σήμερα καθώς υπήρχαν προβλήματα με τα μηχανήματα, τα οποία θα έπρεπε να επισκευαστούν και να συντηρηθούν.

Ποια  η συνέχεια; Τα μηχανήματα επισκευάστηκαν και συντηρήθηκαν όμως θα πρέπει να υπάρξουν διαδικασίες απολύμανσης τους, ενώ ένα ακόμη «αγκάθι» φαίνεται να προέκυψε σε ό,τι αφορά στην ποιότητα του νερού, με τους αρμόδιους να ζητούν τη διενέργεια ελέγχων.

Μέχρι σήμερα πάντως ο συντονιστής διευθυντής του Ακτινολογικού τμήματος και διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου υποστηρίζει ότι δεν έχει λάβει έγγραφη απάντηση γύρω από την ποιότητα του νερού, την ώρα που η διοικήτρια κυρία Σπινθούρη μας διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα γύρω από την ποιότητα του νερού.

Και ενώ έχουν συμβεί όλα αυτά, οι νέες διαβεβαιώσεις από τη διοίκηση του νοσοκομείου είναι ότι το οδοντιατρείο αναμένεται να λειτουργήσει και πάλι, στις αρχές Ιουλίου, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News