Ειδήσεις

Είπαν το τελευταίο αντίο στον Κρητικό Στρατηγό Νηστικάκη

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα στον Αντιστράτηγο και πρώην Υπαρχηγό της ΕΛΑΣ, το «Στρατηγό», όπως τον αποκαλούσαν, Μιχάλη Νηστικάκη.

Το «τελευταίο αντίο» είπαν  σήμερα συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι στον Κρητικό Αντιστράτηγο και πρώην Υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, το «Στρατηγό», όπως συνήθιζαν να τον αποκαλούν οι οικείοι του, Μιχάλη Νηστικάκη.

Ο αγαπητός σε όλους υποστράτηγος οδηγήθηκε  στην τελευταία του κατοικία. Η κηδεία του έγινε στον Άγιο Τίτο και η ταφή του στην Πολυθέα Καστελίου Πεδιάδος.

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Νηστικάκης

Ο Μιχάλης Νηστικάκης, με καταγωγή από το Καστέλι Πεδιάδος αποστρατεύτηκε από την ΕΛ.ΑΣ. το 1993 με το βαθμό του Αντιστράτηγου.

Από το 1985 ως το 1993 είχε διατελέσει διοικητής της προσωπικής φρουράς του τότε προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Το ίδιο διάστημα υπηρέτησε με απόσπαση ως φρούραρχος στη Βουλή, Αστυνομικός διοικητής Βορείου Ελλάδος με έδρα τη Θεσσαλονίκη ως υποστράτηγος και υπαρχηγός στην Ασφάλεια Αθηνών.

Είχε πτυχίο της Νομικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ είχε υπηρετήσει με την αποφοίτηση από τη σχολή αξιωματικών της Ελληνικής Χωροφυλακής στην Αθήνα, στη Χίο, στη Ζίτσα Ιωαννίνων, ενώ το 1975 υπηρέτησε ως διοικητής στο αστυνομικό τμήμα Περάματος Ρεθύμνου.

Επίσης, είχε διατελέσει στο τμήμα Ασφαλείας στα Χανιά, ενώ το 1982 υπηρέτησε ως διοικητής στο αστυνομικό τμήμα Ιεράπετρας.

Ήταν νυμφευμένος με την Αικατερίνη Νηστικάκη από το 1974 και μαζί απέκτησαν δύο δίδυμες κόρες, τη Νατάσα και την Ελευθερία Νηστικάκη.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΗΣΤΙΚΑΚΗΣ

Συντετριμμένος είναι ο πολιτικός κόσμος από το θάνατο του Μιχάλη Νηστικάκη, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε συλλυπητήρια ανακοίνωσή του ο Βουλευτής Ηρακελίου και Γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, «Η Κρήτη πενθεί σήμερα την απώλεια ενός γνήσιου τέκνου της που διακρίθηκε για τις ικανότητές του και που εκδήλωνε δημόσια την αγάπη του για τον τόπο του και την περηφάνεια του για την καταγωγή του.»

Το συλλυπητήριο μήνυμα του κ. Αυγενάκη:

«Ο Μιχάλης Νηστικάκης, "ο Στρατηγός", όπως συνηθίζαμε να τον αποκαλούμε, υπήρξε ένας δυναμικός και έντιμος αξιωματικός που υπηρέτησε την Ελληνική Αστυνομία και την Πατρίδα με σθένος. Προσέφερε σημαντικά απ' όλες τις θέσεις που ανέλαβε.

Αγαπητός σε όλη την αστυνομία, αλλά και στην κοινωνία του Ηρακλείου. Τίμησε το θεσμό με την τιμιότητα  και την εργατικότητά του αφήνοντας σημαντική παρακαταθήκη.

Θέλω να εκφράσω ιδιαίτερα την προσωπική μου θλίψη για την απώλεια ενός αληθινού επιστήθιου φίλου, ενός ανθρώπου που με στήριξε από τα πρώτα πολιτικά μου βήματα και με τίμησε με τη φιλία του, τις συμβουλές του, την εμπιστοσύνη του.

Το θάρρος, η εντιμότητα, η αξιοπρέπεια, η εργατικότητα και κυρίως το ήθος του υπήρξαν μνημειώδη και τον συνόδευαν μέχρι την τελευταία στιγμή.

Θα τον θυμόμαστε πάντα περήφανο και χαμογελαστό».

Το μήνυμα της ΝΟΔΕ Ηρακλείου:

«Όλα τα μέλη της ΝΟΔΕ Ηρακλείου εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη για την απώλεια του Μιχάλη Νητσικάκη, πρώην Υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Ο  Μιχάλης Νητσικάκης, υπήρξε ένας μοναδικός άνθρωπος, γνωστός και αγαπητός σε όλους στην κοινωνία του Ηρακλείου.

Άνθρωπος του καθήκοντος υπηρέτησε με σθένος τις αρχές και τις αξίες της Ελληνικής Αστυνομίας κατακτώντας σημαντικές επιτυχίες και πολλές διακρίσεις.

Η απώλειά του μας θλίβει βαθύτατα. Το θάρρος, η εντιμότητα, η αξιοπρέπεια και το ήθος τον χαρακτήριζαν μέχρι την τελευταία του στιγμή. Η πορεία του και το έργο του τιμούν την Κρήτη και κάνουν όλους τους Κρήτες περήφανους.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια  προς της οικογένεια και τους οικείους του».

Ενώ, συλλυπητήρια ανακοίνωση έχουν αποστείλει και οι ΝΟΔΕ Χερσονήσου και Μινώα Πεδιάδος.

Σχόλια