Ειδήσεις

Νύχτες μαγικές με ηχηρά ονόματα στο καλοκαιρινό φεστιβάλ

Νύχτες μαγικές υπόσχεται στο μουσικόφιλο και θεατρόφιλο κοινό των Χανίων το καλοκαιρινό φεστιβάλ του δήμου Χανίων.

Νύχτες μαγικές υπόσχεται στο μουσικόφιλο και θεατρόφιλο κοινό των Χανίων το καλοκαιρινό φεστιβάλ του δήμου Χανίων.

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα από θεατρικές παραστάσεις με σπουδαίους ηθοποιούς , συναυλίες αγαπημένων καλλιτεχνών, εκθέσεις εικαστικών και παράλληλες δράσεις, το «Πολιτιστικό καλοκαίρι 2017» έρχεται να προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ, παρουσιάστηκε χθες από τον Δήμαρχο Χανίων κ. Τάσο Βάμβουκα ,την αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Βαρβάρα Περάκη και τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. κ. Όθωνα Χαραλαμπάκη.

Φέτος για πρώτη φορά μετά από χρόνια ,δεν ανοίγει την αυλαία των εκδηλώσεων το ΔΗΠΕΘΕΚ. Το θέατρο ωστόσο κατέχει σημαντική θέση στο πρόγραμμα .Από τις παραστάσεις που θα ανέβουν στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου και οι οποίες ξεχωρίζουν είναι «Το μόνον της ζωής μου ταξείδιον», ο «Αλέξης Ζορμπας», η επιτυχημένη παράσταση της Δήμητρας Παπαδοπούλου «Μάνα θα πάω στο Holywood», το «Γουρούνι στο σακί», η «Λυσιστράτη», «το Ψέμα» με τη Σμαράγδα Καρύδη και τον Θοδωρή Αθερίδη, η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι».

Μεγάλο μέρος του προγράμματος του Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στα παιδιά τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σπουδαίες παραστάσεις. Η αγαπημένη Κάρμεν Ρουγκέρη σκηνοθετεί και παρουσιάζει την παράσταση «Ο μαγικός αυλός» που θα ανέβει στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου.

Στον ίδιο χώρο θα ανέβει και το παιδικό έργο με τη συναρπαστική πλοκή «Η Ωραία Κοιμωμένη». Στο Θέατρο του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας οι μικροί θεατές θα απολαύσουν Καραγκιόζη σε τρεις διαφορετικές παραστάσεις.

Άκρως ενδιαφέρουσες είναι και οι συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι 2017». Ελεονώρα Ζουγανέλη, Πάνος Μουζουράκης, Κωστής Μαραβέγιας, Κώστας Μακεδόνας, Βασίλης Σκουλάς, Παντελής Θαλασσινός είναι μόνο λίγα από τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα μαγέψουν με τις φωνές τους το κοινό.

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα πλούσιο και πολύπτυχο, που έρχεται να ικανοποιήσει και να κινητοποιήσει την ανάγκη δημιουργικής συμμετοχής σε πολιτιστικά γεγονότα από όλους τους χώρους της τέχνης. Επιθυμία και πρόθεσή μας είναι, άλλωστε, να αναβαθμίζουμε κάθε φορά τις εκδηλώσεις μας, με κριτήρια ποιότητας και ουσιαστικής ψυχαγωγίας»  τόνισε ο κ. Βάμβουκας.

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Βαρβάρα Περράκη υπογράμμισε ότι «στα Χανιά συμβαίνουν πράγματα καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, καθώς είναι ένας τόπος με ανησυχίες, δυνατότητες, ενδιαφέροντα και ευαισθησία απέναντι στην καλλιτεχνική δημιουργία» προσθέτοντας ότι στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων εκδηλώσεις για τον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού "Dance Days 5", εκδηλώσεις παραδοσιακού χαρακτήρα στο Παλιό Λιμάνι, η έκθεση βιβλίου, το καλοκαιρινό πρόγραμμα δράσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων.

"Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε τόσο τις πολιτισμικές δυνατότητες της πόλης των Χανίων, όσο και να φροντίζουμε να κρατάμε πάντα ανοικτό το παράθυρο της πόλης ανοικτό τόσο προς την υπόλοιπη Ελλάδα όσο και προς όλο τον κόσμο, διότι ένας από τους ρόλους, που έχουμε να επιτελέσουμε, είναι το βλέμμα μας να κοιτάζει και προς τα μέσα και προς τα έξω, αναδεικνύοντας στοιχεία πολιτισμού σε αυτή την πόλη", επεσήμανε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.  κ. Χαραλαμπάκης.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Σχόλια