Ειδήσεις

Χάθηκε ιστιοφόρο με έναν επιβαίνοντα, άκαρπες οι έρευνες

Αγνοείται 73χρονος αλλοδαπός που ήταν στο ιστιοφόρο σκάφος με μοναδικό επιβαίνοντα τον ίδιο και προορισμό την Καλαμάτα.

Από το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης αγνοείται 73χρονος αλλοδαπός που ήταν στο  ιστιοφόρο σκάφος ''TARTIFLETTE 2'' σημαίας Μεγάλης Βρετανίας με μοναδικό επιβαίνοντα τον ίδιο.

Το σκάφος  είχε αποπλεύσει από λιμένα Γαλλίας με προορισμό το λιμένα Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση , ο 73χρονος είχε τελευταία επικοινωνήσει με τους οικείους του απογευματινές ώρες της 07/06/17, ενώ βρισκόταν εν πλω στη θαλάσσια περιοχή Καλαβρίας Ιταλίας.

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής , για το  περιστατικό του αγνοούμενου στο ιστιοφόρο και υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. πραγματοποιήθηκαν έρευνες από περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς εντοπισμό του, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή των νήσων Λευκάδας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου, καθώς και από ιδιωτικά σκάφη.

Παράλληλα, απογειώθηκε αεροσκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ έρευνες διενεργήθηκαν και από ξηράς με περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στις ακτές των νήσων Κέρκυρας, Λευκάδας, Ιθάκης, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου και των περιοχών αρμοδιότητας Λιμενικών Αρχών Πρέβεζας, Πύλου και Καλαμάτας.

Οι έρευνες συνεχίζονται με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

φωτογραφία αρχειου

Σχόλια