Ειδήσεις

Αρρωστημένες ορέξεις: είχε 2.300 αρχεία πορνογραφίας παιδιών

35χρονος χρησιμοποιύσε 16 διαφορετικές διευθύνσεις IP και προωθούσε περισσότερα από 2.300 αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων.

Περισσότερα από 2.300 αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων βρέθηκαν στην κατοχή 35χρονου ο οποίος συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Kατά τη διάρκεια διαδικτυακής έρευνας με τη χρήση ειδικού λογισμικού παρακολούθησης αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων εντοπίστηκε χρήστης, ο οποίος τουλάχιστον το χρονικό διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών και χρησιμοποιώντας 16 διαφορετικές διευθύνσεις IP, κατείχε και προωθούσε περισσότερα από 2.300 αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, από την οποία εκδόθηκε Βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και προέκυψαν τα στοιχεία του 35χρονου συλληφθέντα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο σπίτι του 35χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος, κινητό τηλέφωνο και φορητό αποθηκευτικό μέσο (USB Flash Drive).

Σε επιτόπιο έλεγχο των παραπάνω κατασχεθέντων, βρέθηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, λόγος για τον οποίο και συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέτασή τους.

Ο 35χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όπου παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  •       Τηλεφωνικά: 111 88
  •       Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  •       Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones):

       CYBERΚΙD

  •       Μέσω twitter: @CyberAlertGR

Σχόλια