Ειδήσεις

Τα οχήματα στον ΒΟΑΚ είναι περισσότερα απο την Εγνατία

Μια πραγματικά ενδιαφέρουσα εκδοχή δίνει αναγνώστης μας με επιστολή του στην εφημερίδα "Νέα Κρήτη" αναφορικά με το ρεπορτάζ της Δευτέρας 29Μαΐου για τους κυκλοφοριακούς φόρτους στο ΒΟΑΚ, οι οποίοι λαμβάνονται υπόψη από τον ΟΑΚ για την επιλογή των τμημάτων που θα ανακατασκευαστούν κατά προτεραιότητα.

 Έτσι, ολόκληρο το τμήμα της εθνικής οδού στο νομό Λασιθίου μένει εκτός νυμφώνος. Το ενδιαφέρον της σύντομης, αλλά περιεκτικής επιστολής που λάβαμε από τον αναγνώστη Κ.Β. έγκειται στη σύγκριση, που ο ίδιος παραθέτει, των κυκλοφοριακών διελεύσεων του ΒΟΑΚ και της Εγνατίας οδού, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η εθνική οδός της Κρήτης έχει μεγαλύτερη κυκλοφορία από την Εγνατία οδό, όμως η Εγνατία μπήκε σε προτεραιότητα για την κατασκευή της!

Γράφει λοιπόν ο αναγνώστης Κ.Β:

«Ο ΒΟΑΚ έχει πυκνότερη κυκλοφορία από την Εγνατία οδό. Οι κυκλοφοριακοί φόρτοι στο ΒΟΑΚ δεν αφορούν στα αναβαθμισμένα τμήματα Ηρακλείου-Χανίων-Ρεθύμνου, όπου η ημερήσια κυκλοφορία κυμαίνεται από 30.000 έως 50.000 αυτοκίνητα. Στο συγκεκριμένο πίνακα της Εγνατίας οδού συμπεριλαμβάνονται όλα τα τμήματα περιμετρικά των αστικών κέντρων. Οι μετρήσεις στην Εγνατία, αντίθετα με το ΒΟΑΚ (2017), έγιναν τα έτη 2009-2013 και η κυκλοφορία έκτοτε έχει πτωτική εξέλιξη ως προς το μέλλον, όποτε σήμερα (2017) οι φόρτοι λογικά είναι ακόμα μικρότεροι λόγω της οικονομικής κρίσης».

Λ.Σ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια