Ειδήσεις

Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ για τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ καλεί με ανακοίνωσή του τους εργαζόμενους και το λαό της Κρήτης σε κοινό αγώνα για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας, για άμεση στελέχωση των νοσοκομείων και για μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ όλο το προηγούμενο διάστημα και σε κάθε ευκαιρία αναδείκνυε τις σοβαρές διαχρονικές πολιτικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στα νοσοκομεία, ώστε να λειτουργούν με το λιγότερο κόστος.

Διεκδίκησε με όλους τους συνάδελφους το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά όταν υπουργείο, ΔΥΠΕ, διοίκηση κ.λπ. έλεγαν ότι αυτά δε γίνονται λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων και των δημοσιονομικών περιορισμών. Καθημερινά με τους συνάδελφους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις που δουλεύουν στο πλευρό του μόνιμου προσωπικού με τα ίδια καθήκοντα και την ίδια ευθύνη δίνουμε τη μάχη να έχουν οι λαϊκές οικογένειες ένα σύγχρονο και δωρεάν αναβαθμισμένο σύστημα Υγείας, ενώ οι ίδιοι την ίδια ώρα αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα απλήρωτης εργασίας, απολύσεων αλλά και απώλειας των στοιχειωδών εργασιακών - ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Για άλλη μια φορά βρίσκονται στο φάσμα της απόλυσης και της ανεργίας γιατί η κυβέρνηση δεν έδωσε οριστική λύση με την μονιμοποίηση τους.

Στο ΠΑΓΝΗ απασχολούνται 300 συνάδελφοι. Μέχρι το τέλος του 2017 κινδυνεύουν με απόλυση 180 εργαζόμενοι (επικουρικοί, μπλοκάκια Παιδοψυχιατρικής και Καρδιοχειρουργικής, ατομικές συμβάσεις καθαριότητας - σίτισης).

Ο κοινός αγώνας του σωματείου μας μαζί με άλλα σωματεία, οι μαζικές κινητοποιήσεις και ο σωστός προσανατολισμός έφεραν αποτέλεσμα να παραμείνουν στη δουλειά τους μέχρι σήμερα. Η διοίκηση του σωματείου στην κατεύθυνση κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων αποφάσισε:

· Να απευθυνθούμε στα εργατικά σωματεία, συλλόγους ασθενών και λαϊκούς φορείς να συμβάλουν αποφασιστικά στον αγώνα των εργαζομένων συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις και εκδίδοντας ψηφίσματα συμπαράστασης ή όποια άλλη μορφή αγώνα επιλέξουν.

· Να πραγματοποιήσει σύσκεψη την Τρίτη 6 Ιουνίου στις 14:00 των επικουρικών εργαζομένων και των εργαζομένων με μπλοκάκι της Παιδοψυχιατρικής στο γραφείο του σωματείου, να καλέσει τους επικουρικούς εργαζομένους και τα διοικητικά συμβούλια των υπόλοιπων υγειονομικών δομών ώστε να προχωρήσουμε από κοινού το πρώτο 15μερο του Ιούνη σε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΥΠΕ με αίτημα Να μην απολυθεί κανείς - Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις - Μαζικές προσλήψεις Μόνιμου προσωπικού σε Υγεία - Πρόνοια.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ καλεί τους εργαζομένους και το λαό της Κρήτης, τα εργατικά σωματεία, συλλόγους και λαϊκούς φορείς σε κοινό αγώνα για:

*Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

*Άμεση στελέχωση των νοσοκομείων με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων με μόνιμη και σταθερή δουλειά.

*Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια