default-image

Μετά από 15 έτη αποχωρεί ο Γ.Ντισπυράκης,"γιατί παραιτήθηκα"

Κρήτη
Μετά από 15 έτη αποχωρεί ο Γ.Ντισπυράκης,"γιατί παραιτήθηκα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηχηρή παραίτηση του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Φαιστού Γιώργου Ντισπυράκη ο οποίος μετά από 15χρόνια στο «τιμόνι» του Συλλόγου, αποχωρεί. Η είδηση προκάλεσε εντύπωση καθώς ο κ.Ντισπυράκης είχε ταυτιστεί με τον αγώνα των αγροτών της Μεσσαράς και ακόμα και όσοι άκουσαν την είδηση δεν μπορoύσαν να το πιστέψουν.

Μάλιστα στις αρχαιρεσίες του Δεκεμβρίου είχε αναδειχθεί και πάλι πρόεδρος.

"Γιατί παραιτήθηκα"

Ο αγροτοσυνδικαλιστής μίλησε στο neakriti.gr αναφέροντας για τους λόγους της παραίτησής του ότι «ήταν καιρός να δώσω χώρο και σε άλλα πρόσωπα για  να αναλάβουν και πήρα την απόφαση για να ασχοληθώ και με άλλες δραστηριότητες που έχω».

Νέος πρόεδρος ο Μανώλης Ορφανουδάκης

Στο ερώτημα αν αιτία της παραίτησης ήταν τα πρόσφατα γεγονότα με την ΠΝΟ και την άρνηση δρομολόγησης πλοίου ασφαλείας που οδήγησε σε τεράστια προβλήματα των αγροτών, ο κ.Ντισπυράκης τόνισε ότι η παραίτησή δεν έχει καμία σχέση με τα θέματα αυτά. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η παραίτηση κατατέθηκε χθες καθώς συνήλθε το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου και αναδείχθηκε νέος πρόεδρος ο Μανώλης Ορφανουδάκης.

"Η πιο δύσκολη στιγμή μας"

Πάντως και για το Γιώργο Ντισπυράκη η απόφαση δεν υπήρξε εύκολη καθώς έχει να θυμηθεί πολλές δύσκολες μάχες αλλά κατακτήσεις των αγροτών. Ξετυλίγοντας τις αναμνήσεις ο ίδιος ανέφερε ότι «η πιο δύσκολη ήταν τα επεισόδια στον Πειραιά το 2009. Τότε ζήσαμε μεγάλη δυσκολία καθώς ο εισαγγελέας είχε απαγορεύσει να μπουν τρακτέρ στα πλοία. Εμείς όμως τα βάλαμε, αγωνιστήκαμε, μας συνέλαβαν. Ήταν σίγουρα η πιο δυνατή υπόθεση και η πιο δυνατή στιγμή».

Όπως σημείωσε και για εκείνον είναι δύσκολο καθώς για πολλά χρόνια παρέμεινε στη θέση του προέδρου και μοιράστηκε τις αγωνίες και ανησυχίες των αγροτών.

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη - Ράνια Μωραϊτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News