default-image

Κρήτη: "Τι έκανα όταν ήρθα τετ-α-τετ με τους διαρρήκτες" vid

Ηράκλειο
Κρήτη: "Τι έκανα όταν ήρθα τετ-α-τετ με τους διαρρήκτες" vid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη σώμα με σώμα με δύο διαρρήκτες, οι οποίοι δε δίστασαν να εισβάλουν μέρα μεσημέρι σε πολυκατοικία στο Ηράκλειο, έδωσε χθες ένας 30χρονος ντόπιος.

Παρά το ότι ο θαρραλέος άνδρας κατάφερε να ακινητοποιήσει προσωρινά τον έναν από τους δράστες, οι τελευταίοι κατάφεραν τελικά να διαφύγουν, χτυπώντας τον με μαχαίρι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ>> ΚΡΗΤΗ: ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ  ΗΡΘΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΡΡΗΚΤΕΣ

Οι θρασύτατοι κλέφτες ταμπουρώθηκαν μάλιστα στην επίμαχη πολυκατοικία, καταφέρνοντας τελικά να διαφύγουν από τους αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν σπεύσει στο μεταξύ στο σημείο.

Το απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα χθες το μεσημέρι στην περιοχή του Κορώνη Μαγαρά, στην πόλη του Ηρακλείου. Όλα ξεκίνησαν όταν κοπέλα που ζει στην πολυκατοικία - η οποία φέρεται να είχε μπει ξανά στο "μάτι" διαρρηκτών πριν από περίπου δύο μήνες - άκουσε να ηχεί ο συναγερμός. Η ένοικος αποφάσισε να μπει στην πολυκατοικία, ωστόσο στο εγχείρημά της αυτό έσπευσε να συνδράμει ένας 30χρονος ντόπιος, που βρέθηκε στο σημείο.

Ο ίδιος, μαζί με την ένοικο, ξεκίνησαν να ανεβαίνουν τα σκαλιά της πολυκατοικίας, όταν βρέθηκαν τετ-α-τετ με τους δύο κλέφτες! Ακολούθησαν σκηνές βγαλμένες από ταινία δράσης: Ο 30χρονος πιάστηκε στα χέρια με τον έναν από τους δύο δράστες, καταφέρνοντας μάλιστα να τον ρίξει στο πάτωμα και να τον ακινητοποιήσει.

Ωστόσο, ο συνεργός του δεν τον άφησε αβοήθητο, καθώς επιτέθηκε στον 30χρονο χτυπώντας τον στο κεφάλι, χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίζει σοβαρά! Σημειώνεται, πάντως, ότι οι δράστες δε δίστασαν να χρησιμοποιήσουν και μαχαίρι, σκίζοντας τα ρούχα που φορούσε ο 30χρονος.

«Ήταν δύο άτομα στη σκάλα, ο ένας με μαχαίρι. Πιαστήκαμε στα χέρια και τη γλίτωσα ελαφριά εγώ. Τον χτύπησα λίγο, μέχρι που με χτύπησε και ο άλλος από πίσω», είπε χαρακτηριστικά στην κάμερα της "ΚΡΗΤΗ TV" και τo neakriti.gr ο 30χρονος. Η αυτοθυσία του θαρραλέου Κρητικού αποδείχτηκε σωτήρια για την κοπέλα.

«Εάν είχε ανέβει μόνη της η κοπέλα, που είχε φτάσει εδώ, μπορεί να είχαμε άλλες συνέπειες», δήλωσε με νόημα ο ίδιος. «Θα ήταν μοιραίο. Κοπέλα είναι, θα την είχαν χτυπήσει χειρότερα», επιβεβαίωσε ο νεαρός, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο συμβάν.

Στη "μάχη" με τους διαρρήκτες, ο 30χρονος δεν ήταν πάντως μόνος του... Μια γειτόνισσα έσπευσε στο σημείο και κλείδωσε την είσοδο της πολυκατοικίας, προκαλώντας την υποχώρηση των δραστών προς το εσωτερικό του κτηρίου. Στο μεταξύ, περίοικοι ειδοποίησαν τηλεφωνικά την Αστυνομία, άνδρες της οποίας έφτασαν σε ελάχιστα λεπτά στο σημείο: Περίπου 5 με 6 μηχανές με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. βρέθηκαν στην πολυκατοικία και ξεκίνησαν άμεσα την προσπάθεια εντοπισμού και σύλληψης των θρασύτατων διαρρηκτών.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην εφημερίδα "Νέα Κρήτη" ο 30χρονος, οι δράστες "ταμπουρώθηκαν" σε διαμέρισμα της πολυκατοικίας. Όταν οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν σε ποιο διαμέρισμα είχαν κλειδαμπαρωθεί οι διαρρήκτες, επιστράτευσαν μια σκάλα για να ανέβουν στο μπαλκόνι του επίμαχου διαμερίσματος. Δυστυχώς, ωστόσο, όταν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν στο σημείο, οι κλέφτες είχαν ήδη εξαφανιστεί. Σύμφωνα με τον 30χρονο, οι αστυνομικοί δεν πρόλαβαν στο "τσακ" τους δράστες, οι οποίοι φέρονται να διέφυγαν αρχικά μέσω του κλιμακοστασίου της πολυκατοικίας και στη συνέχεια πηδώντας στο κενό από μεγάλο ύψος...

Τρόμος στην περιοχή

«Δεν ήταν η πρώτη φορά»

«Είναι σοκαριστικό αυτό το πράγμα», ανέφερε ένοικος της πολυκατοικίας, η οποία συμπλήρωσε ότι «αυτό το πράγμα δε συμβαίνει μόνο σε εμάς, αλλά σε όλη την περιοχή».

«Είναι τρομερό, φοβάμαι να μείνω μόνη μου στο σπίτι μου. Ήμασταν μέσα στο διαμέρισμα την άλλη φορά (σ.σ. πριν από περίπου δύο μήνες) και οι δράστες ήταν έτοιμοι να ανοίξουν την πόρτα!», μας είπε εμφανώς ταραγμένη η εν λόγω ένοικος.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

φωτογραφίες : Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News