default-image

Κρήτη: Κίνδυνος - θάνατος δρόμος κοντά σε κυνοκομείο

Κρήτη
Κρήτη: Κίνδυνος - θάνατος δρόμος κοντά σε κυνοκομείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόνο από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει θύματα σε σημείο του δρόμου της Σταυρακιανής Καμάρας, με κατεύθυνση το Κυνοκομείο Ηρακλείου, αφού εδώ και αρκετό καιρό ο δρόμος έχει υποστεί σοβαρότατη πτώση, αλλά δεν έχει ληφθεί μέριμνα αποκατάστασής του.

Την ίδια ώρα, σε κακή κατάσταση βρίσκεται ο δρόμος που οδηγεί στο Κυνοκομείο από την πλευρά της Φοινικιάς, χωρίς να έχουν υλοποιηθεί οι επανειλημμένες δεσμεύσεις της δημοτικής Αρχής, ότι θα φτιαχτεί σωστά, με τα κατάλληλα υλικά, ώστε να μη χειροτερεύει από χρόνο σε χρόνο!

Τρία με τέσσερα μέτρα είναι το βάθος του γκρεμού.Θεωρείται σίγουρο ότι ο "τυχερός" που θα γλιστρήσει από εκεί με το αυτοκίνητο του θα πάθει σοβαρή ζημιά.

Να αναφέρουμε για το δρόμο της Σταυρακιανής Καμάρας ότι έντρομοι διερχόμενοι οδηγοί μάς έστειλαν σχετικές φωτογραφίες, ζητώντας μας να τις δημοσιεύσουμε, ώστε να προκληθεί ενδιαφέρον από τους αρμόδιους φορείς για την αποκατάσταση του οδοστρώματος. Αξιοσημείωτο είναι ότι στο σημείο αυτό υπάρχει τόσο έλλειψη ορατότητας όσο και ολισθηρότητα κάθε φορά που βρέχει. Ειδικά το βράδυ, είναι πάρα πολύ ορατό το ενδεχόμενο να "φύγει" κάποιο αυτοκίνητο, στην περίπτωση που ο οδηγός δε θα είναι γνώστης αυτής της παγίδας που κρύβεται στο συγκεκριμένο σημείο της ασφάλτου.

Δεν έχει εξακριβωθεί πόσο χρονικό διάστημα είναι έτσι το συγκεκριμένο σημείο του οδοστρώματος, αλλά εικάζεται πως πρόκειται για μεγάλο χρονικό διάστημα και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουν γίνει τηλέφωνα προς το Δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης, για να ζητηθεί η άμεση παρέμβασή τους στην αποκατάσταση του οδοστρώματος. Όμως καμία εργασία δεν έχει γίνει εκεί, παρά την επικινδυνότητα που αναμφίβολα παρουσιάζει το οδόστρωμα σ' εκείνο το σημείο.

"Γιοφύρι της Άρτας"

Άλλο ένα... "Γιοφύρι της Άρτας" αποτελεί ο δρόμος (προς Δαφνές), που οδηγεί στο Κυνοκομείο του Ηρακλείου, αφού ενώ έχουν υποσχεθεί οι αρμόδιοι του Δήμου Ηρακλείου ότι θα τον φτιάξουν από το 2009, οι ετήσιες παρεμβάσεις που γίνονται εκεί δεν έχουν λύσει το πρόβλημα.

Μάλιστα, τα παράπονα είναι πολλά, καθώς σχολεία που θέλουν να επισκεφτούν το Κυνοκομείο Ηρακλείου, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής του δραστηριότητας για την ευαισθητοποίηση των μαθητών, "σκοντάφτουν" στην πολύ κακή κατάσταση του δρόμου. Εξάλλου, με μια-δυο μπετονιέρες μπετόν που ρίχνουν κάθε χρόνο δεν υπάρχει παρά ελάχιστη βελτίωση του οδοστρώματος. Φέτος μάλιστα δεν έχει πέσει ούτε ένα κυβικό. Και κάποιες ποσότητες από τσαϊλάκι που πέφτουν κάθε χρόνο, με τις βροχές του χειμώνα υποχωρούν και χάνονται. Και, όπως μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε, η κατάσταση χειροτερεύει από χρόνο σε χρόνο, αντί να βελτιώνεται, στα περισσότερα σημεία του δρόμου.

Σε κακό χάλι το οδόστρωμα κοντά στο κυνοκομείο Ηρακλείου . Τις νύκτες μάλιστα ένα οδηγός για να περάσει πρέπει να γνωρίζει το πρόβλημα.

Σύμφωνα με τα παράπονα που έχουμε δεχτεί, την ίδια ώρα στην ευρύτερη περιοχή "πέφτουν" πολλά κυβικά από μπετόν, γεγονός που δείχνει ότι έχει υποτιμηθεί η σημασία του συγκεκριμένου δρόμου. Αν δε στρωθεί όλος ο δρόμος με μπετόν, δεν πρόκειται ποτέ να λυθεί αυτό το πρόβλημα, όπως επισημαίνουν οι διερχόμενοι οδηγοί, καθώς και άνθρωποι που επισκέπτονται το Κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου και ταλαιπωρούνται μέχρι να φτάσουν, δηλώνοντας ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη να γίνει επιτέλους πράξη η δέσμευση που υπάρχει από το 2009.

Ρεπορτάζ: Χριστόφορος Παπαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News