Ειδήσεις

Αυγενάκης: Ο Σπίρτζης παρακωλύει τα αναπτυξιακά έργα Κρήτης

«Επιλέγει την γραφειοκρατία αντί της επιτάχυνσης των αναπτυξιακών έργων της Κρήτης ο Σπίρτζης» αναφέρει ο Γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ. και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, «Με τη δημιουργία νέων φορέων και την αύξηση της γραφειοκρατίας προσπαθεί η Κυβέρνηση να καλύψει την ανικανότητά της και την παντελή απουσία έργων.  

Η Κυβέρνηση δημιουργεί νέες δημόσιες υπηρεσίες αυξάνοντας τη γραφειοκρατία και την πολυπλοκότητα στο δημόσιο τομέα… Επιλέγει το γιγαντισμό του δημοσίου και τη δημιουργία νέων υπηρεσιών με στόχο τη δημιουργία κομματικού στρατού σε βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων και της στήριξης της ανάπτυξης.

Ο κ. Χρ. Σπίρτζης αντί να ασκήσει τα καθήκοντά του και δώσει λύσεις, ώστε να προχωρήσουν τα σημαντικά έργα υποδομής της Κρήτης, τα οποία έχουν βαλτώσει τα δύο τελευταία χρόνια λόγω της δικής του απραξίας, προχωρά στη σύσταση νέων υπηρεσιών.

 Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του κ. Σπίρτζη προβλέπει τη δημιουργία Ειδικών Υπηρεσιών Δημοσίων Έργων (ΕΥΔΕ), ως αποκεντρωμένων υπηρεσιών του Υπουργείου. Ειδικότερα, για την Κρήτη, προβλέπεται η σύσταση ΕΥΔΕ Κρήτης και Δωδεκανήσων.

Ο κ. Υπουργός «αγνοεί» ότι στην Κρήτη υπάρχει και λειτουργεί ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), που έχει αρμοδιότητα για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα του νησιού. Η αποδυνάμωση του ΟΑΚ και η μεταφορά αρμοδιοτήτων του στην υπό σύσταση ΕΥΔΕ βάζει για μία ακόμα αφορά στον πάγο τα μείζονα αναπτυξιακά έργα για το νησί.

Ο κ. Υπουργός επιλέγει το γιγαντισμό του δημοσίου αντί της απλούστευσης των διαδικασιών, της μείωσης της γραφειοκρατίας και της στήριξης της ανάπτυξης.

Ο κ. Υπουργός επιλέγει την υποσχεσιολογία φρούδων ελπίδων, αντί της επιτάχυνσης των αναπτυξιακών έργων της Κρήτης!

Ο Κρητικός λαός βλέπει, παρακολουθεί και κρίνει!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια