default-image

"Κλειδώνει" η μετεγκατάσταση του καταυλισμού των Ρομά -video

Κρήτη
"Κλειδώνει" η μετεγκατάσταση του καταυλισμού των Ρομά -video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τo τελικό «ναι» από την πολεοδομία περιμένουν από το Δήμο Ηρακλείου, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη μετεγκατάσταση του καταυλισμού των Ρομά σε ιδιωτική έκταση λίγο έξω από το Σκαλάνι, όπου σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, έχει εξασφαλιστεί από την περιφέρεια Κρήτης κονδύλι για την αγορά ιδιωτικής έκτασης κοντά στο 1 εκατομμυρίου ευρω.

Ωστόσο γεννώνται εύλογα ερωτήματα, καθώς δεν έχει προηγηθεί διαβούλευση με τους κάτοικους του Σκαλανίου από πλευράς του δήμου, παρότι υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου Ηρακλείου, εδώ και δυόμισι μήνες χαρτογραφούν την περιοχή στο Σκαλάνι, τη στιγμή που το θέμα που προκύπτει δε θα έπρεπε να μένει στα στενά όρια του Ηρακλείου, αλλά θα έπρεπε να απασχολεί όλη κοινωνία Κρήτης.

 Η εξέλιξη με την ενδεχόμενη αγορά ιδιωτικής έκτασης στο Σκαλάνι βάζει στην άκρη και μάλιστα σε καιρούς οικονομικής κρίσης την αξιοποίηση δημοτικών εκτάσεων και για περίπτωση μετεγκατάστασης του καταυλισμού των Ρομά.

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν ο ίδιος ο δήμαρχος Ηρακλείου είχε αναφερθεί σε δημοτικό χώρο στην περιοχή Σκαφιδαρά, κάτι όμως που ο δήμος Μαλεβιζίου είχε αποκλείσει κατηγορηματικά. Από την πλευρά τους οι κάτοικοι του Σκαλανίου μιλούν για εν κρυπτώ διεργασίες που ήδη προκαλούν τις πρώτες τους αντιδράσεις.

Ένα θέμα που περιορίζεται στα στενά όρια του δήμου Ηρακλείου με την περιφέρεια να εμφανίζεται έτοιμη να συνδράμει στην αγορά ιδιωτικής έκτασης, αντί και οι δύο φορείς να ανοίξουν τη συζήτηση με δημόσια διαβούλευση και κυρίως να υποδείξουν την κατάλληλη δημόσια ή δημοτική έκταση, τείνει να μετατραπεί σε νέο πεδίο αντιπαράθεσης με τους κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής του δήμου Ηρακλείου και η υπόθεση της αναγκαίας μετεγκατάστασης του καταυλισμού των Ρομά με σύγχρονες υποδομές, για μια ακόμη φορά, γίνεται κλοτσοσκούφι.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News