Ειδήσεις

Οι μικρές και μεγάλες ομορφιές της Κρήτης σε 3 λεπτά (video)

Η ομορφιά της Κρήτης είναι πολύ δύσκολο να καταγραφεί σε ένα βίντεο 3 λεπτών, καθώς όπου και να κοιτάξει κανείς, θα δει εικόνες που θα τον γεμίσουν αισιοδοξία. Κι όμως, ένα ζευγάρι Πολωνών κατάφερε, μέσα σε 3 μόλις λεπτά, να καταγράψει τις μικρές και μεγάλες ομορφιές του νησιού μας και να μεταφέρουν την αύρα της Κρήτης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μέσα από το βίντεο τους, με τίτλο: «Tales of Crete», δηλαδή «Ιστορίες της Κρήτης» το οποίο μέσα σε 5 ημέρες έχει προβληθεί πάνω από 3.000 φορές, ο Michal Kolatek και η σύντροφός του Malwina Lezak-Kolatek «ταξιδεύουν» όλο τον κόσμο στις ομορφιές του νησιού μας.

«Στην Κρήτη μείναμε επτά ημέρες. Φτάσαμε στις 7 Απριλίου και επιστρέψαμε στην Πολωνία στις 15. Όταν προσγειωθήκαμε στο αεροδρόμιο των Χανίων νοικιάσαμε ένα αυτοκίνητο και ξεκινήσαμε το ταξίδι μας. Σκοπός μας ήταν να επισκεφτούμε όσο περισσότερα μέρη μπορούσαμε. Ήδη από την Πολωνία είχαμε ένα πλάνο με τα μέρη που θέλαμε να κινηματογραφήσουμε.», λέει στο η Malwina Lezak-Kolatek.

«Κάθε μέρα βρισκόμασταν σε άλλο μέρος. Ωστόσο αν μας εντυπωσίαζε κάτι στη διαδρομή σταματούσαμε και τραβούσαμε πλάνα.»

Όλα τα υπέροχα πλάνα από τα ταξίδια τα τραβάει ο Michal. Αυτός είναι που χειρίζεται τις κάμερες και τα drones στα βίντεο. «Εγώ κάνω το μοντάζ στα βίντεο. Επιστέφοντας στη Πολωνία είχαμε ένα υλικό που ξεπερνούσε τα 500 GB. Μου πήρε σχεδόν τέσσερις μέρες για το μοντάζ», μας λέει η Malwina.

Στην Ελλάδα ο Michal και η Malwina Lezak έρχονται για δεύτερη φορά: «Δεν ήταν η πρώτη φορά που επισκεπτόμαστε την υπέροχη χώρα σας. Πέρσι βρεθήκαμε στο Σαντορίνη. Το βίντεο που δημιουργήσαμε είχε πολύ μεγάλη επιτυχία.»

Σχεδιάζουν άραγε ένα νέο ταξίδι στην Ελλάδα; «Αύριο επιστέφουμε στην Ελλάδα. Θα πάμε στη Ζάκυνθο και ελπίζω και από εκεί να επιστρέψουμε με ένα υπέροχο βίντεο.»

«Πριν ξεκινήσουμε τα ταξιδιωτικά βίντεο εργαζόμασταν και οι δύο. Κάποια στιγμή αποφασίσαμε να γυρίσουμε τον κόσμο και να δημιουργούμε βίντεο από τις περιοχές που επισκεπτόμαστε.», απαντά στην ερώτηση για το πώς ήταν η ζωή τους πριν αποφασίσουν να παράγουν ταξιδιωτικά βίντεο.

Στο βίντεο βλέπουμε τη λιμνοθάλασσα του Μπάλου, τις παραλίες Ελαφονήσι, Πρέβελη, Τριόπετρα, Αγία Γαλήνη, Μάταλα. Εμβόλιμα έχουν προσθέσει πλάνα με πρόβατα, δένδρα, τον Ψηλορείτη. Τέλος υπάρχουν μαγικές εικόνες τόσο από το Ηράκλειο όσο και από το Ρέθυμνο.

Πηγή: cnn.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια