default-image

Η Εσχάτη πλάνη…

Απόψεις
Η Εσχάτη πλάνη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μεγάλη θρησκευτική ευλάβεια και αθρόα συμμετοχή πιστών γιορτάστηκε φέτος στην Ελλάδα η Ανάσταση του Ιησού Χριστού, με την πίστη και την ελπίδα των Ελλήνων ακόμη ζωντανή για την βελτίωση της ζωής των με τον ερχομό της δικής των  «Ανάστασης». Όμως οι ευχές και οι προσευχές τελείωσαν, οι πιέσεις από την οικονομία και τους δανειστές αναμένονται ασφυκτικές και οι Έλληνες θεατές στο ίδιο έργο, της συμφωνίας για το «σωτήριο» μνημόνιο της νέας συγκυβέρνησης της αριστεράς.

Του Μαρίνου Παττακού

 Έχουν περάσει δύο χρόνια και τέσσερις μήνες από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και τα κηρύγματα στους δρόμους και τις πλατείες της Χώρας «η ελπίδα έρχεται», είναι νωπά στη μνήμη όλων και των «πιστών» του ΣΥΡΙΖΑ Ελλήνων  ψηφοφόρων.

- Δε θα αναγνωρίσουμε καμιά συμφωνία και θα υπογράψουμε νέα που θα εγγυάται την ασφάλεια και το μέλλον της Ελληνικής Οικονομίας.

- Θα σκίσουμε τα μνημόνια και θα τα καταργήσουμε με ένα νόμο όταν θα γίνουμε κυβέρνηση.

- Θα παίζουμε λύρα και θα χορεύουν οι αγορές πεντοζάλι…

- Η αντίδραση των Ευρωπαίων και των αγορών δεν έχει σημασία και ότι αρκεί η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ για να αποτρέψει τους κινδύνους και να λύσει όλα τα προβλήματα της Χώρας.

Οι περιβόητες αυτές υποσχέσεις έπεσαν στο κενό, ήταν μια πλάνη και παρέμειναν ανεκπλήρωτες, παρά τα όσα με πανηγυρικό τρόπο προσπάθησε να πείσει ο κ. Τσίπρας  και οι φίλιες  προς αυτόν δυνάμεις ότι θα τα κατάφερνε. Οι Έλληνες συνεχίζουν  τις θυσίες που τους ζητούν θέλοντας και μη, τα αποτελέσματα τα γνωρίζουμε πλέον όλοι. Τώρα επιμένουν να συνεχίσουν με ένα δεύτερο λάθος που είναι χειρότερο από το πρώτο. Αυτή την αποτυχημένη συνταγή της αδιάκοπης  διαπραγμάτευσης.

Επιβάλλουν το μαρτύριο του Ταντάλου, πιστεύοντας στην πολιτική παντοδυναμία τους και στη σιωπή του λαού, πρωτόγνωρη για τα πολιτικά και κοινωνικά δεδομένα του τόπου. Η πορεία της διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της αξιολόγησης, σε συνδυασμό με την ύφεση στην οικονομία, δείχνει δυστυχώς για τους πολίτες και τη χώρα ότι η Ανάσταση θα αργήσει  πολύ ακόμη.

Είναι βέβαιο ότι έχουμε πολύ δρόμο μέχρι την οριστική συμφωνία και επειδή τα δεδομένα για την οικονομία είναι αρνητικά, δεν αποκλείεται οι δανειστές να ζητήσουν επίσπευση για την εφαρμογή των μέτρων που προβλέπονται για το 2019 και το 2020. Τα περίφημα αντίμετρα των ελαφρύνσεων  κινδυνεύουν να αποδειχθούν μύθος, αφού οι προϋποθέσεις για τα πρωτογενή  πλεονάσματα σύμφωνα με τις προβλέψεις  των ειδικών οικονομικών αναλυτών, θα είναι ανέφικτος στόχος.

Ο πρωθυπουργός επιμένει να λέει ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και είναι λογικό αφού κανένα πρόβατο δεν ανυπομονεί να έρθει το Πάσχα… Η κατά αρχήν συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Μάλτα μπορεί να δίνει πολιτικό χρόνο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αφού η υποτιθέμενη σκληρή διαπραγμάτευση αποδεικνύεται ότι δεν γίνεται για το καλό του τόπου, παρά μόνο για να κερδίσουν χρόνο, γαντζωμένοι στην εξουσία μέχρι την τελευταία ημέρα του Σεπτεμβρίου 2019.

Σε κάθε περίπτωση θεωρείται βέβαιο ότι η καθυστέρηση δεν λειτουργεί θετικά για την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας. Το κλίμα στην Ελλάδα για το μέλλον της είναι βαρύ και ακόμη βαρύτερο για την κυβέρνηση. Για την αντιστροφή του κλίματος αναμένεται να χρησιμοποιηθούν νέα πολιτικά - οικονομικά επικοινωνιακά μέσα και μέθοδοι εφησυχασμού - παραπλάνησης του Ελληνικού λαού.

-Η νέα συμφωνία που αναμένεται να επιτευχθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους, είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός από την Κέρκυρα την παραμονή του Πάσχα, θα φέρει την Ανάσταση στην Ελληνική οικονομία!

- Και εμείς  «οι πτωχοί τω πνεύματι Έλληνες» διερωτώμεθα και λέμε, γιατί να μην την εφαρμόσουμε  από αύριο,  αλλά θα περιμένουμε μέχρι το 2019;

- Μήπως η αναστολή εφαρμογής της είναι μέρος της συμφωνίας κυρίως για την παράταση παραμονής του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία προκειμένου αναλάβει την εφαρμογή των μέτρων η Νέα Δημοκρατία και η «Ανάσταση» που επικαλούνται , θα αποδειχθεί «η εσχάτη πλάνη μεγαλύτερη της πρώτης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News