Ειδήσεις

Κρήτη: Τι λένε οι αρχές για μυστήριο θάνατο ανθυποπλοίαρχου

Συντετριμμένοι είναι οι γονείς του νεαρού Μανόλη, η 17χρονη αδερφή του και ο 23χρονος αδερφός του.

Ένας 26χρονος ανθυποπλοίαρχος από τον Καβρό Αποκορώνου βρέθηκε νεκρός τα μεσάνυχτα του Σαββάτου σε φορτηγό πλοίο στα ανοιχτά λιμανιού της Αυστραλίας.

Ο άτυχος νέος εντοπίστηκε σε σημείο του πλοίου μακριά από το χώρο εργασίας του. Μια ώρα μετά τον εντοπισμό του, η εταιρεία στην οποία ανήκει το πλοίο ενημέρωσε την οικογένεια του 26χρονου, που ζει στον Καβρό Αποκορώνου.

Άμεσα οι αυστραλιανές Αρχές ξεκίνησαν έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου του άτυχου ανθυποπλοίαρχου. Οι ιατροδικαστικές Αρχές της Αυστραλίας χρειάζονται επτά ημέρες για να ολοκληρώσουν το έργο τους, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πηγές η σορός του 26χρονου θα εξεταστεί και από ιατροδικαστή της Κρήτης όταν μεταφερθεί στο νησί.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΧΑΝΙΩΤΗ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Συντετριμμένοι είναι οι γονείς του νεαρού Μανόλη, η 17χρονη αδερφή του και ο 23χρονος αδερφός του.

Ο ανθυποπλοίαρχος είχε πάρει το πτυχίο του από τη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού στα Χανιά. Από τις αυστραλιανές Αρχές δεν έχει καν δοθεί στη δημοσιότητα το όνομα του πλοίου, το οποίο πάντως είναι ιδιοκτησίας Κρητικού - όπως ακούγεται - εφοπλιστή.

Παράλληλα, ενώ αναφέρθηκε ότι το πλοίο ήταν δεμένο σε λιμάνι, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλοίο ήταν εν πλω και πως οι έρευνες των Αρχών διεξάγονται στη μέση της θάλασσας.

Σε δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας "Νέος Κόσμος" υπογραμμίζεται ότι ο 26χρονος έχει ήδη μεταφερθεί στην Αυστραλία και, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναμένεται να μεταφερθεί η σορός του στην Κρήτη πριν από το Πάσχα και έως ότου ολοκληρωθούν οι έρευνες Λιμενικού και Αστυνομίας.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Σχόλια