Ειδήσεις

Kρήτη: Το σύστημα ΕΦΚΑ "πεθαίνει" τους ασφαλισμένους! video

Αλαλούμ λόγω ΕΦΚΑ. Τώρα το σύστημα εμφανίζει ασφαλισμένους και... νεκρούς.

Συνεχίζεται το αλαλούμ λόγω ΕΦΚΑ. Εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι φαίνονται στο κεντρικό Μητρώο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης ως ανασφάλιστοι ενώ άλλοι ασφαλισμένοι εμφανίζονται ως πεθαμένοι στο σύστημα.

Και όμως σε αυτές τις τραγελαφικές καταστάσεις έρχονται αντιμέτωποι εκατοντάδες ασφαλισμένοι που σπεύδουν να διαμαρτυρηθούν στα κατά τόπους γραφεία Μητρώου και στην Κρήτη, όπως επιβεβαιώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ Ανατολικής Κρήτης.

Δείτε το βίντεο

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατούσε πριν από λίγες μέρες είναι το γεγονός ότι υπήρξαν 30 εκατομμύρια εγγραφές στα μητρώα, δηλαδή 3 Ελλάδες σε πληθυσμό!

Τους εμφανίζει όλους ανασφάλιστους

Πέρα από τα κενά και τις παραλείψεις, το κεντρικό μητρώο του ΕΦΚΑ δεν μπορεί να διαχειριστεί αρκετές περιπτώσεις ασφαλισμένων λόγω συνωνυμίας, με συνέπεια να τους εμφανίζει όλους ως ανασφάλιστους.

Αρκετοί μάλιστα πληροφορούνται ότι είναι ανασφάλιστοι κατά την επίσκεψη τους στον γιατρό ενώ τα περισσότερα προβλήματα φαίνεται να καταγράφονται για τους ασφαλισμένους σε πρώην ΤΕΒΕ και ΟΓΑ.

Ασφαλισμένοι μπαίνουν σε νέο κύκλο ταλαιπωρίας στη προσπάθεια τους να αποδείξουν είτε ότι είναι ασφαλισμένοι είτε ότι βρίσκονται …εν ζωή.

Ενώ μετά το ρεπορτάζ, αρκετοί ασφαλισμένοι αναμένεται να τσεκάρουν αν τελικά εμφανίζονται και ως ασφαλισμένοι στο κεντρικό μητρώο του ΕΦΚΑ προτού βρεθούν προ εκπλήξεως.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια