Ειδήσεις

Αποστολέας του φακέλου βόμβα στο ΔΝΤ το όνομα «Β. Κικίλιας»

Ως αποστολέας του φακέλου - βόμβα που εξερράγει στα χέρια εργαζόμενης στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι εμφανίζεται το όνομα «Βασίλης Κικίλιας», με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα να επιβεβαιώνει σε κεντρικό δελτίο τηλεοπτικού καναλιού ότι ταχυδρομήθηκε από την Ελλάδα.

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται ότι επιβεβαιώνει τις υποψίες των γαλλικών αρχών, που υποπτεύονταν ότι το περιστατικό σχετίζεται με το «τρομο-πακέτο» που έφτασε χτες στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας.

Ως αποστολέας του δέματος με εκρηκτικά που έφτασε στο Βερολίνο ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, οι γαλλικές Αρχές επικοινώνησαν από το πρωί με τους επιτελείς του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Μάλιστα, οι Γάλλοι αστυνομικοί απέστειλαν και δύο φωτογραφίες από το χώρο που σημειώθηκε η έκρηξη.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

«Δεν είναι δυνατή η ανάγνωση στοιχείων αποστολέα, ούτε από ποια υπηρεσία έχει σταλεί», έλεγε νωρίτερα  στέλεχος της Κατεχάκη.

Ο Τζέφρι Φρανκς ήταν τελικώς ο παραλήπτης του φακέλου

Ο βετεράνος εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Τζέφρι Φρανκς και όχι ο Πολ Τόμσεν ήταν τελικώς ο παραλήπτης του φακέλου-βόμβα που εξερράγη σήμερα στα γραφεία του Ταμείου στο Παρίσι και τραυμάτισε ελαφρά στο πρόσωπο και τα χέρια μια εργαζόμενη.  

Σχόλια