default-image

Πάνω από 250 πέρδικες απελευθερώθηκαν στην Κρήτη (photos)

Κρήτη
Πάνω από 250 πέρδικες απελευθερώθηκαν στην Κρήτη (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρά τα προβλήματα από έλλειψη πόρων και προσωπικού, το εκτροφείο θηραμάτων στους Αρμένους προσφέρει τα μέγιστα στη διατήρηση βιώσιμου πληθυσμού πέρδικας σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Πάγιο αίτημα της διέυθυνσης δασών Ρεθύμνου, είναι να ενισχυθεί η δομή για την παρακολούθηση των πτηνών και μετά την απελευθέρωσή τους, όπως και τώρα να αποκατασταθούν οι ζημιές της βαρυχειμωνιάς.

Η διεύθυνση δασών σε συνεργασία με την κυνηγετική ομοσπονδία, απελευθέρωσε εκατοντάδες πέρδικες στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου.

265 πέρδικες απελευθερώθηκαν από το εκτροφείο θηραμάτων Αρμένων Ρεθύμνου για να ενισχυθεί ο άγριος πληθυσμούς του είδους.

Στο Ρέθυμνο εκτρέφονται πέρδικες που απελευθερώνονται σε όλη την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ακόμα και στις Κυκλάδες και την Πελοπόννησο αν χρειαστεί.

Η διαδικασία είναι απαιτητική. Μια πέρδικα στο ελεύθερο περιβάλλον γεννάει 25 αυγά, αλλά στο εκτροφείο φτάνει και τα 80. Χρειάζεται όμως περαιτέρω πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού και κονδύλια για την παρακολούθηση των πτηνών και μετά την απελευθέρωση.

Η νοοτροπία των Ελλήνων έχει βελτιωθεί απέναντι στην άγρια πανίδα, όμως πάντα παραμένουν και οι αστάθμητοι παράγοντες, όπως η κακοκαιρία που κατέστρεψε τις υποδομές εκτροφής των άγριων πτηνών.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News