default-image

Επέμβαση - λύτρωση για 6χρονο αγόρι με καθυστέρηση ετών

Κρήτη
Επέμβαση - λύτρωση για 6χρονο αγόρι με καθυστέρηση ετών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επί έξι χρόνια ζούσε στην απόλυτη σιωπή. Έπασχε από νευροαισθητήρια βαρηκοϊα και με τον κίνδυνο να μείνει κωφάλαλο για όλη του τη ζωή.

Ο λόγος για το άπορο και ανασφάλιστο παιδί, τον Μέρο, του οποίου η ζωή πλέον μπορεί να χαμογελά, καθώς τις επόμενες βδομάδες θα αρχίσει σταδιακά να ακούει και να επικοινωνεί.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ΒΟΗΘΗΣΤΕ 5ΧΡΟΝΟ ΚΩΦΟ ΑΓΟΡΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

Με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας του 6χρονου ευχαριστεί από καρδιάς όλους όσους συνέβαλαν για να γίνει αυτή η επέμβαση τοποθέτησης κοχλιακού εμφυτεύματος στο γιο του, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ 6ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΚΟΗΣ

«Εδώ στην Κρήτη έχουν καρδιά. Ο Μέρο θα ακούσει», δήλωσε στην ΚΡΗΤΗ TV και το neakriti.gr, ο πατέρας του 6χρονου Μουράτ Αϊνάζη, ο οποίος είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διοίκηση του νοσοκομείου, στην 7η ΥΠΕ, στον κ. Βελεγράκη, αλλά και στο δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου, το οποίο στηρίζει την οικογένεια του εδώ και αρκετό καιρό.

Ο Μουράτ είναι πατέρας 5 παιδιών και διαμένει με την οικογένειά του στην Αγία Τριάδα.

Άνεργοι και ανασφάλιστοι οι γονείς του 6χρονου αδυνατούσαν να καλύψουν τα έξοδα της επέμβασης, από τότε που ο Μέρο ήταν 11 μηνών, οπότε και διαπίστωσαν το όλο πρόβλημα.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία στο πρόβλημα, καλύπτοντας από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου, το εμφύτευμα αξίας 30.000 ευρώ ώστε να γίνει η επέμβαση από την εξειδικευμένη ομάδα της ΩΡΛ Κλινικής, με επικεφαλής τον καθηγητή Γιώργο Βελεγράκη.

Η επέμβαση διήρκησε τρεις ώρες, ενώ μόλις ξύπνησε ο Μέρο έκλαψε από χαρά και στη συνέχεια έπαιξε με το παιγνίδι του.

Τις επόμενες βδομάδες ο 6χρονος αναμένεται να αποκτήσει την ακοή του, ενώ παράλληλα θα καταβληθούν προσπάθειες με τη βοήθεια εκπαιδευτικού προσωπικού ώστε το αγόρι να αποκτήσει δεξιότητες, οι οποίες θα βοηθήσουν σημαντικά και στην ανάπτυξη του λόγου.

Για τον σκοπό αυτό, το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου έχει συγκεντρώσει ένα ικανοποιητικό χρηματικό ποσό προκειμένου να βοηθήσει προς αυτή τη κατεύθυνση.

Πάντως, οι πιο συγκλονιστικές στιγμές για την οικογένεια θα είναι όταν ο Μέρο καταφέρει να πει τις λέξεις, μαμά και μπαμπά!!!

Από το 1997 μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί στο ΠΑΓΝΗ, πάνω από 105 επεμβάσεις τοποθέτησης κοχλιακού εμφυτεύματος, με τον κ. Βελεγράκη να παίρνει δύναμη για το σπουδαίο έργο που επιτελεί, από τα χαμογελαστά πλέον πρόσωπα γονέων και παιδιών.

Το ΠΑΓΝΗ, είναι ένα από τα 5 κέντρα σε όλη την Ελλάδα όπου πραγματοποιούνται οι εξειδικευμένες αυτές επεμβάσεις, οι οποίες όπως λένε οι ειδικοί θα πρέπει να γίνονται σχετικά νωρίς, οπότε διαπιστωθούν με διαγνωστικές μεθόδους τα όποια προβλήματα, ακόμα και στην ηλικία των 12 μηνών.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News