Ειδήσεις

Κρήτη: Γιγαντιαία επιχείρηση για "ξήλωμα" διεθνούς κυκλώματος pics-vid

Κρήτη: Ενώπιον διεθνούς κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών η ΕΛ.ΑΣ. Σε εξέλιξη τεράστια επιχείρηση με επίκεντρο τα νότια παράλια.

Σε εξέλιξη είναι εδώ και 2 ημέρες μία γιγαντιαία πραγματικά αστυνομική επιχείρηση με επίκεντρο τα νότια παράλια της Κρήτης και συγκεκριμένα τον Τσούτσουρα, για το "ξήλωμα" του διεθνούς κυκλώματος που διακινεί παράνομους μετανάστες μέσω της Κρήτης, υπόθεση που απασχολούσε τις διωκτικές αρχές με μία διαρκή προσπάθεια να πιαστούν «στα πράσα» ακόμη και οι εγκέφαλοι αυτής της ιστορίας.

Μάλιστα όπως έχει γίνει γνωστό οι αστυνομικοί εντόπιζαν και έβγαζαν παράνομους μετανάστες ακόμη και μέσα από σπηλιές της περιοχής όπου και ήταν κρυμμένοι και τους οποίους φρουρούσαν οι διακινητές.

Φωτογραφία: Νίκος Χαλκιαδάκης

Φωτογραφία: Νίκος Χαλκιαδάκης

Πρόκειται για μία άκρως επικίνδυνη επιχείρηση στην οποία μετέχουν ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και των υπολοίπων σωμάτων Ασφαλείας υπό την καθοδήγηση και τον συντονισμό της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος η ο οποία βρισκόταν στα ίχνη των δουλεμπόρων εδώ και πάρα πολλούς μήνες.

Φωτογραφία: Νίκος Χαλκιαδάκης

Φωτογραφία: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της νύχτας και έως αυτήν την ώρα έχουν γίνει 11 συλλήψεις διακινητών και τουλάχιστον 100 μεταναστών από αστυνομικές δυνάμεις που ήταν ακροβολισμένες στην περιοχή τουλάχιστον τις τελευταίες 48 ώρες σχηματίζοντας έναν  αδιαπέραστο κλοιό ασφαλείας γύρω από τα σημεία όπου υπήρχαν πληροφορίες ότι θα κινηθούν τα μέλη του κυκλώματος.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να έρθουν στο προσκήνιο και οι αποκαλύψεις για τα πρόσωπα που εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση η οποία έφτασε στο τέλος της με μία εντυπωσιακά επιτυχημένη επιχείρηση,  όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία παρά το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ κρατά κλειστά τα χαρτιά της προσπαθώντας να προστατεύσει τη ζωή και την ασφάλεια των αστυνομιών που πήραν μέρος σε αυτήν την πρωτοφανή προσπάθεια.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Σχόλια