default-image

Κούνια ΑμεΑ: Σάλος με τη συμπεριφορά Γαϊδουρίστας vid- pics

Κρήτη
Κούνια ΑμεΑ: Σάλος με τη συμπεριφορά Γαϊδουρίστας vid- pics

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το απίστευτο θέμα με την κούνια ΑμεΑ στον Καράβολα του Ηρακλείου και την συμπεριφορά γονέα, τα παιδιά του οποίου δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα κινητικό, ωστόσο ήταν μέσα στην συγκεκριμένη κούνια, με τον ίδιο να λέει χαρακτηριστικά ας έρθει η αστυνομία να μου βγάλει τα παιδιά έξω, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και ποικίλα σχόλια.

Το neakriti.gr που ανέδειξε πρώτο το συγκεκριμένο θέμα και έκανε το γύρο του διαδικτύου, δέχτηκε αμέτρητα μηνύματα αναφορικά με την έλλειψη παιδείας και συνάμα σεβασμού στα άτομα και δη στα μικρά παιδιά που αντιμετωπίζουν στην προκειμένη περίπτωση κινητικά προβλήματα.

Το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις και αναδείχτηκε και μέσα από την εκπομπή ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ της ΚΡΗΤΗ TV με καλεσμένο το μέλος του συλλόγου ΑμεΑ Τάλως κ.Μανόλη Μαράκη ο οποίος και καταδίκασε τέτοιου είδους συμπεριφορές λέγοντας ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά ήταν αδικαιολόγητη.

Μάλιστα ο κ. Μαράκης ζήτησε από τους γονείς που προχωρούν σε τέτοιου είδους κινήσεις να σκέφτονται το πώς θα ένιωθαν τα δικά τους παιδιά στην περίπτωση που ήταν ΑμεΑ και έβλεπαν παιδιά δίχως κινητικές δυσκολίες να τους έχουν καταλάβει το ένα και μοναδικό παιχνίδι που έχει δημιουργηθεί στο Ηράκλειο και αφορά αποκλειστικά παιδιά ΑμεΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ >> Κούνια ΑμεΑ-Γαϊδουρίστας: Να βγάλει η ΕΛ.ΑΣ το παιδί μου έξω

Ο κ. Μαράκης ανέφερε επίσης ότι η συγκεκριμένη φράση «ας έρθει η αστυνομία να με βγάλει ή να μου βγάλει το αυτοκίνητο» την έχει ακούσει άπειρες φορές και δεν παρέλειψε να τονίσει την έλλειψη σεβασμού και παιδείας που διακατέχει μεγάλη μερίδα πολιτών που όπως αποδεικνύεται τελικά όχι μόνο δεν μαθαίνουν στα παιδιά τους να σέβονται και να βοηθούν συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες αλλά πολλές φορές περνούν στον αντίποδα «παραδίδοντας» τα χειρότερα μαθήματα για το πώς θα συμπεριφέροντας σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Μάλιστα για το θέμα υπήρξαν και αντιδράσεις από γονείς αλλά και παιδιά που έτυχε να βρίσκονται στον Καράβολα και προσπαθούσαν να συνετίσουν όσο αυτό ήταν εφικτό τους απαράδεκτους και συνάμα απαίδευτους οικογενειάρχες που αδιαφορούσαν ακόμη και για το γεγονός ότι υπάρχει περίπτωση να υποστεί φθορά η συγκεκριμένη κούνια, προκαλώντας έτσι και δυσαρέσκεια στα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν πριν μερικές ημέρες.Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του Ηρακλειώτη Άκη Κιουπάκη  που έτυχε να βρίσκεται μπροστά στο περιστατικό και «τόλμησε» να ζητήσει με ευγενικό τρόπο από πατέρα παιδιού να το κατεβάσει από τη συγκεκριμένη κούνια .

Να υπενθυμίσουμε τη στιχομυθία μεταξύ του κ.Κιουπάκη και του πατέρα που αρνήθηκε να βγάλει τα παιδιά του έξω, προκαλώντας ακόμη περισσότερο με τη στάση του, όταν υποστήριξε ότι θα το κάνει μόνο όταν έρθει η αστυνομία....

Στιχομυθία που αποτέλεσε την αφορμή για να ξεσπάσει σάλος αναφορικά με μήλον την έριδος τη συγκεκριμένη κούνια

- "κύριε η κούνια προορίζεται για χρήση από ΑμεΑ, καλύτερα να μην τη χρησιμοποιούμε όλοι οι υπόλοιποι

- αν έρθει δηλ. ένα παιδί με καροτσάκι θα του πούμε να μην κάνει στις άλλες κούνιες;

- δεν θα μπορεί να κάνει στις άλλες κούνιες, αυτή είναι η μοναδική κούνια για αυτά τα παιδιά στο Ηράκλειο κι αν όλοι βάζουν τα παιδιά τους μέσα θα χαλάσει αρκετά γρήγορα

- αν έρθει κανένα θα τα βγάλω και δεν είναι για χρήση μόνο από ΑμεΑ. Ας έρθει η αστυνομία να βγάλει τα παιδιά μου έξω."

Παρακολουθήστε τι δήλωσε στην εκπομπή ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ο κ. Μαράκης

Επιμέλεια : Βάλια Μπούη  

φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News