default-image

Ρέθυμνο: Και τα μνημεία ετοιμάζονται για το καρναβάλι - pics

Κρήτη
Ρέθυμνο: Και τα μνημεία ετοιμάζονται για το καρναβάλι - pics

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμα και τα ενετικά μνημεία αλλάζουν όψη, εν όψει... της Μεγάλης Παρέλασης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού!

Ο τηλεοπτικός φακός της ΚΡΗΤΗ TV, συνέλαβε συντηρητές και τεχνίτες να πραγματοποιούν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης σε ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου, την Κρήνη Rimondi.

Το μνημείο αυτό κατασκευάστηκε το 1626 για να αμβλύνει το πρόβλημα υδροδότησης του βενετσιάνικου τότε Ρεθύνμνου (Rettimo). Ακόμα και σήμερα αναξιοπαθούντεw υδροδοτούνται από τα βρυσάκια του.

Αυτές τις μέρες η Κρήνη Rimondi συντηρείται και αποκαθίσταται από συνεργείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου για να παραδοθεί αψεγάδιαστη στο κοινό που θα επισκεφθεί την παλιά πόλη του Ρεθύμνου με αφορμή το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, αλλά και για να θωρακιστεί παράλληλα από την κοσμοσυρροή.

Επιχειρηματίας της περιοχής που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, δαπάνησε ένα σεβαστό ποσό κι έτσι τοποθετήθηκε παραδοσιακός φανός στην περιοχή, όπως και ο κατάλληλος φωτισμός στο μνημείο, σύμφωνα με τα πρότυπα της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Τα βρυσάκια λοιπόν, όπως τα αποκαλούν οι ντόπιοι, αποτελούν μια διαχρονική αξία που μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο σε εποχές νοσταλγικές και ρομαντικές, αποδεικνύοντας ότι το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι σημαίνει, πολιτισμός.

Και βέβαια όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η οργανωτική επιτροπή φροντίζει να κοσμήσει και αυτό το σημείο της πόλης με τμήμα άρματος περασμένου έτους.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News