Ειδήσεις

Και 10χλμ στους 5ους ορεινούς αγώνες Καβουσίου Ιεράπετρας

Οκτώ μήνες πριν την εκκίνηση των 5ων αγώνων ορεινού τρεξίματος οι διοργανωτές βρίσκονται σε πυρετώδη προετοιμασία θέλοντας να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο το αθλητικό αυτό ραντεβού στο Καβούσι.

Πιο συγκεκριμένα οι αγώνες έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017 και την ευθύνη θα έχουν ο Δήμος Ιεράπετρας, ο πολιτιστικό σύλλογος Καβουσίου και ο Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης.

Στο πλαίσιο των βελτιωτικών κινήσεων, προστέθηκε στο καλεντάρι ένας νέος αγώνας αυτός των 10 χιλιομέτρων. Με αυτό τον τρόπο αξιοποιούν το πλεονέκτημα της περιοχής με τον πλούσιο ορεινό όγκο, το τεράστιο πλέγμα μονοπατιών που υπάρχει από την αρχαιότητα στην περιοχή και την εμπειρία στην διοργάνωση.

Οι αγώνες που έχουν  σχεδιαστεί για τους ορεινούς αγώνες Καβουσίου είναι:  

1.Ημιμαραθώνιος αγώνας ορεινού τρεξίματος 21,1 χλμ.

2. Αγώνας ορεινού τρεξίματος 10 χλμ.

3. Δρόμος Αρχαίας Ελιάς 2,5 χλμ. για μαθητές γυμνασίου.

4. Αγώνας 500 μ. για μαθητές δημοτικού.

Ο νέος αυτός αγώνας των 10χλμ θα διεξαχθεί σε νέα ορεινή κυκλική διαδρομή ανατολικά του χωριού που περιλαμβάνει το φαράγγι Χαυγά, την καταπράσινη περιοχή της Αύγου με τους μικρούς παραδοσιακούς αγροτικούς οικισμούς, τα βυζαντινά εξωκλήσια,  πηγές νερού, την περιοχή του Αζοριά με την αρχαία μινωική ελιά.

Ο ημιμαραθώνιος δρόμος των 21,1 χιλιομέτρων είναι μια κυκλική διαδρομή με αφετηρία και τερματισμό κεντρικό δρόμο του χωριού. Οι αθλητές θα διέλθουν από τα φαράγγια Χαυγά και Μέσωνα, το Ιερό Άλσος με την αρχαία μινωική ελιά, τους παραδοσιακούς αγροτικούς οικισμούς του ορεινού όγκου της Θρυπτής (Τσαμάντης, Δρακαλεύρι, Θρυπτή), το πευκόδασος της θρυπτής, και  θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν την απέραντη θέα του κόλπου του Μεραμπέλλου.

Η φιλοξενία των αθλητών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο είναι ιδιαίτερη και μοναδική γεγονός που κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι αθλητές δηλώνουν συμμετοχή.

Οι οργανωτές πολύ σύντομα θα ανακοινώσουν την ημερομηνία έναρξης των εγγραφών για την συμμετοχή των αθλητών και όλα τα τεχνικά στοιχεία του κάθε αγώνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια