default-image

Μασκαράδες, κέφι και χορός στο Χανιώτικο καρναβάλι - photos

Κρήτη
Μασκαράδες, κέφι και χορός στο Χανιώτικο καρναβάλι - photos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την παρέλαση αρμάτων και ομάδων καρναβαλιστών άνοιξε το απόγευμα της Κυριακής στα Χανιά η αυλαία των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων που οργανώνονται σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα.

Η παρέλαση των 20 αρμάτων, ομάδων αλλά και μεταμφιεσμένων πραγματοποιήθηκε στον κεντρικό δρόμο της Σούδας με μεγάλη συμμετοχή λόγω και των καλών καιρικών συνθηκών.

Η περιοχή«πλημμύρισε» από κέφι, μουσική, και φαντασία ενώ παράλληλα δόθηκε σημαντική οικονομική ανάσα και στις επιχειρήσεις.

Νωρίτερα στο παλιό λιμάνι της πόλης των Χανίων και στους γύρω δρόμους στήθηκαν μικρά πάρτι με πρωταγωνιστές μικρούς και μεγάλους που αναβίωσαν στους δρόμους έθιμα όπως το γαιτανάκι.

Μετά το καρναβάλι της Σούδας, το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί το καρναβάλι της Παλαιόχωρας με ώρα έναρξης στις 6 το απόγευμα, ενώ την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου με ώρα έναρξης 3 μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί το 63ο καρναβάλι των Καλυβών και στις 4 το απόγευμα της ίδιας ημέρας το 11ο Κισαμμίτικο καρναβάλι.

Την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη γιορτή για τα Κούλουμα του δήμου Χανίων στο άλσος των Αγίων Αποστόλων, ενώ αντίστοιχες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην παραλία Γραμμένου στην Παλαιόχωρα, στην παραλία του γηπέδου Κισσάμου καθώς και σε άλλα σημεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Φωτογραφίες: Αντώνης Ιγγλεζάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News