Ειδήσεις

Δήθεν τεχνικός της ΔΕΗ "χτυπάει" σπίτια, άρπαξε 9.500 ευρώ!

Τον ύπνο τους έχουν χάσει πολλοί στο Ηράκλειο αφού δήθεν τεχνικός της ΔΕΗ μπαίνει σε σπίτια και "σουφρώνει" το κομπόδεμα. Άρπαξε μάλιστα 9.500 ευρώ.

Το φως της... έχασε ηλικιωμένη στο Ηράκλειο όταν διαπίστωσε ότι ο άγνωστος άνδρας που της παρουσιάστηκε στο σπίτι της ως τεχνικός της ΔΕΗ και δήθεν θα της επέστρεφε λεφτά από το λογαριασμό της είχε καταφέρει στο άψε-σβήσε να της αρπάξει ολόκληρο το κομπόδεμά της! Και δεν ήταν μικρό: Έφτανε τα 9.500 ευρώ, κατά δήλωση της παθούσας!

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής σε περιοχή κοντά στην Αγία Ειρήνη τη Χρυσοβαλάντου στο Ηράκλειο, ενώ το ίδιο άτομο φέρεται να έχει "χτυπήσει" σε σπίτια ηλικιωμένων σε Θέρισο και Καμίνια! Στη μία περίπτωση απέσπασε 450 ευρώ, ενώ στην άλλη εκδιώχθηκε κακήν κακώς, αφού η γιαγιά τον κατάλαβε και ειδοποίησε την Αστυνομία!

Το κόλπο με τη ΔΕΗ

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου φαίνεται ότι βρίσκεται πλέον μπροστά στο νέο κόλπο που σκαρφίστηκαν επιτήδειοι για να εξαπατούν ηλικιωμένους. Το κόλπο έχει ως εξής: Επιτήδειοι εμφανίζονται ως τεχνικοί ή υπάλληλοι της ΔΕΗ σε ηλικιωμένα άτομα και τους ενημερώνουν ότι έχει γίνει κάποιο λάθος με το λογαριασμό της ΔΕΗ και για αυτό δικαιούνται επιστροφή χρημάτων!

Το νέο κύκλο με την απάτη από δήθεν υπαλλήλους της ΔΕΗ φωτίζει σήμερα η εφημερίδα "Νέα Κρήτη", ενώ μέχρι χθες το βράδυ δεν είχε υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από την τοπική ΕΛ.ΑΣ.

Έτσι άρπαξε τα 9.500 ευρώ

Έτσι συνέβη και με την ηλικιωμένη κοντά στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, όταν το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής εμφανίστηκε στην πόρτα της ένας άνδρας που της δήλωσε ότι είναι υπάλληλος της ΔΕΗ και πως θα της έδινε πίσω 200 ευρώ από το λογαριασμό της ΔΕΗ, που μόλις είχε εξοφλήσει! Της είπε, όμως, ότι θα πρέπει πρώτα να του δώσει ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ για τις υπηρεσίες του. Η γυναίκα άνοιξε το μεγάλο πορτοφόλι όπου έκρυβε άλλα 9.500 ευρώ και του έδωσε το πενηντάρικο.

Εκείνος στη συνέχεια της ζήτησε και τον πιο πρόσφατο λογαριασμό της ΔΕΗ που διέθετε για να κάνει το συμψηφισμό. Η γυναίκα απασχολήθηκε για λίγα λεπτά αναζητώντας το χαρτί του λογαριασμού και ο "αετονύχης", που δεν έχασε χρόνο, άνοιξε το φερμουάρ του μεγάλου πορτοφολιού που μόλις είχε δει πού έκρυβε η γυναίκα και της άρπαξε ό,τι είχε μέσα! Στη συνέχεια εξαφανίστηκε, χωρίς φυσικά να της δώσει τα 200 ευρώ ως επιστροφή από τη ΔΕΗ.

Η γυναίκα ειδοποίησε εν συνεχεία το κοντινό της περιβάλλον και αμέσως έγινε καταγγελία στην Αστυνομία. Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. αναζήτησε στη γύρω περιοχή που βρίσκεται το σπίτι της καταγγέλλουσας το δράστη, όμως αυτός είχε γίνει άφαντος.

Η περιγραφή του δράστη

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα στην περιγραφή της προς τις Αρχές κάνει λόγο για άνδρα μεταξύ 30 και 40 ετών, όμως δεν μπορεί να προσδιορίσει την ηλικία του λόγω του σωματότυπού του. Κατά τις ίδιες πηγές ήταν εύσωμος και καλοβαλμένος, με σχετικά καλή αμφίεση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μιλούσε απταίστως Ελληνικά, χωρίς να είναι γνωστή με ακρίβεια η καταγωγή ή εθνικότητά του. Διέθετε βέβαια προσόντα που θα ζήλευε ο καλύτερος μάνατζερ: Ήταν ευγενής και επικοινωνιακός!

Σπείρα ή μιμητές;

Ανάλογες περιπτώσεις είχαν σημειωθεί τους προηγούμενους μήνες σε άλλα μέρη της Ελλάδας, όμως δεν είχαν υπάρξει κρούσματα στην Κρήτη. Πρόκειται για τα πρώτα κρούσματα στο νησί και ακόμη δεν είναι γνωστό αν οι δράστες αποτελούν μέλη σπείρας που δραστηριοποιείται σε όλη τη χώρα ή δρουν μιμητικά. Ωστόσο, η ΔΕΗ έχει εκδώσει κατά καιρούς ανακοινώσεις για την προστασία των καταναλωτών, εφιστώντας την προσοχή και τονίζοντας ότι το υπαλληλικό προσωπικό δεν προβαίνει σε καμία κατ' οίκον οικονομική συναλλαγή για τους λογαριασμούς κατανάλωσης.

Κρούσματα σε Θέρισο και Καμίνια

Είχε αποσπάσει άλλα 450 ευρώ από ζευγάρι

Εκτός από την περίπτωση της γυναίκας που με τη μέθοδο της απασχόλησης ο δήθεν τεχνικός της ΔΕΗ της άρπαξε 9.500 ευρώ, η Ασφάλεια Ηρακλείου ερευνά ακόμη δύο κρούσματα που σημειώθηκαν στην πόλη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για κρούσματα στις περιοχές Καμινίων και Θερίσου. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι άνδρας ανάλογης περιγραφής με εκείνον που "χτύπησε" στο σπίτι της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλλάντου εμφανίστηκε σε σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού και με παρόμοιο τρόπο και το ίδιο πρόσχημα - επιστροφή χρημάτων από το λογαριασμό της ΔΕΗ - κατάφερε να αποσπάσει 450 ευρώ. Στην τρίτη περίπτωση η ηλικιωμένη κατάλαβε την απάτη και έδιωξε τον άνδρα κακήν κακώς ειδοποιώντας παράλληλα και την Αστυνομία.

Ρεπορτάζ : Λευτέρης Συμβουλάκης

Σχόλια