Ειδήσεις

Μάστιγα οι διαρρήξεις και οι κλοπές για την τοπική κοινωνία

Συχνό φαινόμενο η δράση διαρρηκτών που εισβάλλουν αδιακρίτως σε σπίτια, αποθήκες και καταστήματα σε κάθε γωνιά της Κρήτης!

Διαρκή μάστιγα αποτελεί για τη τοπική κοινωνία η δράση διαρρηκτών που εισβάλουν αδιακρίτως σε σπίτια αποθήκες και καταστήματα σε κάθε γωνιά της Κρήτης για να αρπάξουν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές και ότι τους φανεί χρήσιμο.

Αυτό φαίνεται να σκέφτηκε και ένας 47χρονος Αλβανός, ο οποίος εισέβαλε σε αποθήκη χθες το μεσημέρι στην περιοχή του Κάτω Σταλού στα Χανιά με στόχο να κλέψει όσα εργαλεία είχε αφήσει πίσω του το Δεκέμβριο όταν είχε μπει ανενόχλητος και πάλι την αποθήκη. Δεν υπολόγισε όμως τη παρουσία του 26χρονου ιδιοκτήτη ο οποίος κατάλαβε τι συνέβαινε και όρμησε στη αποθήκη για να τον ακινητοποιήσει.

Ο διαρρήκτης ήταν αποφασισμένος να μην συλληφθεί και πιάστηκε στα χέρια με τον 26χρονο, στην προσπάθεια του να ξεφύγει. Δεν τα κατάφερε ωστόσο καθώς σε βοήθεια έτρεξαν και οι γείτονες που βοήθησαν τον 26χρονο νατον ακινητοποιήσει.

Εξαιτίας της συμπλοκής και οι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ενώ ο 47χρονος Αλβανός κατέληξε λίγο αργότερα στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Κυδωνίας και από εκεί στον εισαγγελέα.

Στο Ηράκλειο δυο αδέλφια Ρομά, είχαν βάλει στο στόχαστρο τα σπίτια ηλικιωμένων ξαφρίζοντας χρήματα και κοσμήματα. Την Πέμπτη Το βράδυ αφού έσπασαν την πόρτα του σπιτιού ενός 70χρονου Ηρακλειώτη, έκαναν τα πάντα άνω κάτω μέχρι να βρουν και να αποσπάσουν κοσμήματα αξίας 2.500 €, την απώλεια των οποίων κατήγγειλε το θύμα στην Αστυνομία.

Είχε όμως προηγηθεί παρόμοιο κρούσμα στη περιοχή της Χερσονήσου με θύμα έναν 77χρονο και λεία 850€ σε μετρητά και διάφορα αντικείμενα.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Χερσονήσου είχαν ήδη ταυτοποιήσει τους δράστες τους οποίους αναζητούσαν δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ,που δεν άργησαν να εντοπίσουν τα δυο αδέλφια ηλικίας 19 και 20 ετών, που ακινητοποιήθηκαν και κατέληξαν με χειροπέδες στα κρατητήρια

Το αστυνομικό τμήμα της Χερσονήσου εξετάζει την εμπλοκή τους και σε άλλα παρόμοια κρούσματα.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Σχόλια