Ειδήσεις

Σήμερα "γάμος" γίνεται στο ΤΕΕ/ΤΑΚ

Και ξαφνικά εγένετο “γάμος”... ανατροπής και μπόλικου φυσικά παρασκηνίου στο ΤΕΕ/ΤΑΚ.

Και ξαφνικά εγένετο "γάμος"... ανατροπής και μπόλικου φυσικά παρασκηνίου στο ΤΕΕ/ΤΑΚ. Μάλλον, πιο σωστά εγένετο... λογόστεμα, μιας και οι γαμήλιοι όρκοι που έχουν συμφωνηθεί παρασκηνιακά θα πρέπει να επισφραγιστούν την ερχόμενη Δευτέρα, στην εξ αναβολής συνεδρίαση της αντιπροσωπίας του οργάνου, που θα κληθεί να εκλέξει τα νέα διοικητικά σχήματα της αντιπροσωπίας και της Διοικούσας Επιτροπής.

Ο "γάμος" που είναι στα σκαριά λοιπόν ως προς την επόμενη διοικητική ημέρα στο Παράρτημα Ανατολική Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου δεν είναι ο... αναμενόμενος!

Δεν είναι ανάμεσα στους δύο "συμμάχους" της προηγούμενης θητείας, δηλαδή στην υποστηριζόμενη από τη Νέα Δημοκρατία ΔΚΜ και στην ΑΠΡΟΣΥΜΗ του απερχόμενου προέδρου Γιάννη Χαρωνίτη, αλλά ανάμεσα στην ΑΜΑΚ και στην ΑΠΡΟΣΥΜΗ, που τα προηγούμενα χρόνια ήταν στα... μαχαίρια και προεκλογικά είχαν ανεβάσει και άρδην τους τόνους της μεταξύ τους κόντρας!

Το πλέον εντυπωσιακό στο διαφαινόμενο σκηνικό ανατροπής είναι ότι, με βάση τη συμφωνία, την προεδρία για τον επόμενο ενάμιση χρόνο θα συνεχίσει να έχει ο απερχόμενος πρόεδρος Γιάννης Χαρωνίτης...

Οι παρατάξεις της ΑΜΑΚ και της ΑΠΡΟΣΥΜΗ, σύμφωνα με πληροφορίες, τα έχουν βρει πλήρως. Έχουν συμφωνήσει να συνδιοικήσουν, έχουν μοιράσει περίπου κατά το ήμισυ την προεδρία, δηλαδή θα έχουν εναλλάξ την προεδρία.

Μάλιστα, η σχετική συμφωνία μοιράσματος της προεδρίας περιλαμβάνει και έκπληξη στην... έκπληξη, αφού συμφωνήθηκε το πρώτο περίπου μισό της 3ετίας να πάρει την προεδρία ο επικεφαλής της ΑΠΡΟΣΥΜΗ και απερχόμενος πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ Γιάννης Χαρωνίτης, τον οποίο θα διαδεχτεί στην προεδρία, λίγο πριν τα μισά της θητείας, η επικεφαλής της ΑΜΑΚ Ειρήνη Βρέντζου!

Την ίδια ώρα, σε υψηλούς τόνους είναι η αντίδραση της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών απέναντι στη συμφωνία των δύο άλλων μεγάλων παρατάξεων.

Η ΔΚΜ, είναι η αλήθεια, έχει να το λέει για το εντυπωσιακό αποτέλεσμα και εδώ στην τοπική κάλπη (μιας και πανελλαδικά ήταν η νικήτρια στις εκλογές του ΤΕΕ). Είχε εύλογες αξιώσεις να πάρει τη διοίκηση (με την ανταποδοτική στήριξη της ΑΠΡΟΣΥΜΗ).

Η υποστηριζόμενη από τη Ν.Δ. παράταξη, που μένει εκτός διοίκησης εφόσον η συμφωνία των άλλων δύο παρατάξεων επισφραγιστεί την ερχόμενη Δευτέρα και στην εσωτερική κάλπη της αντιπροσωπίας, βγήκε και κατήγγειλε χθες, σε σκληρό ύφος, κολεγιές, συναλλαγές προσώπων και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι...

Σημειώνεται ότι η ΔΚΜ, όπως και η παράταξη της Πανεπιστημονικής απουσίαζαν χθες από τη συνεδρίαση της νέας αντιπροσωπίας του ΤΕΕ/ΤΑΚ, που αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας και συνεδριάζει εκ νέου το απόγευμα της Δευτέρας.

Τούμπα το σκηνικό

Ουσιαστικά, έτσι όπως φαίνεται να καταρτίζεται το "παζλ" εντός του ΤΕΕ/ΤΑΚ, γυρίζει τούμπα το σκηνικό σε σχέση με την προηγούμενη θητεία. Την προηγούμενη 3ετία, η 1η σε δύναμη παράταξη, των Αυτόνομων Μηχανικών Ανατολικής Κρήτης, δεν είχε βρει τη χρυσή τομή με τις άλλες παρατάξεις, ώστε να εξασφαλίσει τις λίγες ψήφους στήριξης που χρειαζόταν στην αντιπροσωπία.

Τότε, λοιπόν, μετά από ένα έντονο παρασκήνιο, τα βρήκαν στο τέλος η νυν ΑΠΡΟΣΥΜΗ και η ΔΚΜ, και εκλέχτηκε τελικά πρόεδρος από τη νυν παράταξη ΑΠΡΟΣΥΜΗ ο Γιάννης Χαρωνίτης.

Οι περισσότεροι θα περίμεναν μια νέα, επαναληπτική "συμμαχία" μεταξύ ΑΠΡΟΣΥΜΗ και ΔΚΜ, ενδεχομένως από την ανάποδη. Δηλαδή η ΑΠΡΟΣΥΜΗ, ως 3η αυτή τη φορά δύναμη, να στηρίξει και να δώσει τα απαιτούμενα "κουκκιά" στη 2η δύναμη, τη ΔΚΜ. Να όμως που τελικά τα βρήκαν η ΑΜΑΚ και η ΑΠΡΟΣΥΜΗ!

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ!

"Καρφιά" και καταγγελίες

Με τη συμφωνία αυτή πετιούνται εκτός κάδρου οι της ΔΚΜ, οι οποίοι δεν κρύβουν την έντονη ενόχλησή τους για τις εξελίξεις.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών κάνει λόγο για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και για διαδικασίες παράλογων απαιτήσεων! Τι εννοούν; Τα "βέλη", σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν συγκεκριμένο πρόσωπο-αποδέκτη:

Τον Γιάννη Χαρωνίτη, ο οποίος, όπως βγαίνει από τη ΔΚΜ, ήταν αυτός που προσωπικά ενεργώντας τορπίλισε το λογικό, αναμενόμενο εγχείρημα της μεταξύ τους συμφωνίας, εμμένοντας στο αίτημα να διατελέσει πρόεδρος και στη νέα θητεία, και μάλιστα στο πρώτο μισό...

Η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ) αναδείχτηκε πρώτη δύναμη στις πρόσφατες εκλογές του ΤΕΕ, τόσο σε εθνικό όσο και σε επίπεδο Κρήτης. Κι αυτό είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει!

Η ΔΚΜ στο ΤΕΕ/ΤΑΚ αναδείχτηκε δεύτερη δύναμη με σχεδόν διπλασιασμό της δύναμής της.

Δηλώνουμε δημόσια ότι συμβιβασμοί και διαδικασίες δοσοληψίας μεταξύ μεμονωμένων στελεχών που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και στο ΣΥΡΙΖΑ (ΑΠΡΟΣΥΜΗ και ΑΜΑΚ, αντίστοιχα) δε μας αφορούν.

Η ΔΚΜ/ΤΑΚ συμμετείχε σε διαδικασία διαβούλευσης με όλες τις παρατάξεις, ώστε να πάρουν έκαστη αυτό που υπαγόρευε το εκλογικό της αποτέλεσμα.

Όμως δε συμμετείχε και δε συμμετέχει σε διαδικασίες παράλογων απαιτήσεων, ούτε σε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι», αναφέρει χαρακτηριστικά η σκληρή, αιχμηρή ανακοίνωση της ΔΚΜ...

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης

Σχόλια